Κατηγορίες
Διάφορα

Οι αριθμοί των SMS για τους κατοίκους Θεσσαλονίκης και Σερρών

Από αύριο οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 για να βγουν από το σπίτι. Απαγόρευση κυκλοφορίας αυστηρά από τις 9 μ.μ. – 6 μ.μ. ενώ κατά τις ώρες αυτές θα επιτρέπεται έξοδος από το σπίτι μόνο για εργασία ή έκτακτους λόγους υγείας.

Οι κωδικοί που θα χρησιμοποιούνται, σύμφωνα με πληροφορίες του dikaiologitika.gr, θα είναι ίδιοι με αυτούς του Μαρτίου. Σε αντίθεση με το Lockdown του Μαρτίου, τώρα σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά ενώ κλείνει το λιανεμπόριο και οι εκκλησίες.

Οι κωδικοί που θα πρέπει να στείλετε με SMS στο 13033 είναι οι εξής:

Το μήνυμα στο 13033: X κενό Ονομα κενό Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας, όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:

  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται έπειτα από σχετική επικοινωνία.
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.
  5. Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου

Ωστόσο για την 6η κατηγορία, αυτή της σωματικής άσκησης και της εξόδου με κατοικίδιο, πλέον δεn θα μπορεί να γίνεται μετά τις 9 το βράδυ ούτε με την αποστολή μηνύματος δεδομένου ότι παράλληλα θα ισχύει και απαγόρευση της κυκλοφορίας με μοναδικές εξαιρέσεις την εργασία και τους λόγους υγείας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected