Κατηγορίες
Διάφορα

Στους 17 πλέον οι νοσηλευόμενοι στην κλινική Covid-19 στη Βέροια, λουκέτο σε μαγαζί για μη τήρηση του πρωτοκόλλου

Αυξημένος αριθμός κρουσμάτων Covid-19 αναμένεται στην Ημαθία στη σημερινή (2/11) ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Pena Press, δώδεκα νέες λοιμώξεις έχουν εντοπιστεί ήδη από την Κυριακή στα δύο νοσοκομεία, χωρίς να προστεθούν οι σημερινές διαγνώσεις και αυτές των ιδιωτικών μικροβιολογικών εργαστηρίων, που κατά πληροφορίες είναι διαρκώς αυξανόμενες.

Στο μεταξύ, σε πλήρη ετοιμότητα και οι δύο μονάδες Υγείας της Ημαθίας, όπου όλα τα τελευταία περιστατικά αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία. Στην κλινική covid του νοσοκομείου Βέροιας οι νοσηλευόμενοι αυτή τη στιγμή είναι 17. Η επάρκεια σε νοσηλευτικό προσωπικό, σε μέσα προστασίας και φαρμακευτική αγωγή δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης επιπλέον κλινών στη βάση του σχεδίου αντιμετώπισης του νέου κύματος, ενώ σε πλήρη επιχειρησιακή και λειτουργική ετοιμότητα βρίσκεται και η ΜΕΘ.

Να σημειωθεί πως το νοσοκομείο Ημαθίας διατηρεί το μικρότερο ποσοστό νοσούντων νοσηλευτών και ιατρών στον covid, στο σύνολο των περιφερειακών νοσοκομείων. Ως σήμερα νόσησαν μόνο δύο γιατροί (ένας σε κάθε μονάδα), ενώ από τις ιχνηλατήσεις που ακολούθησαν στο υγειονομικό προσωπικό δεν διαπιστώθηκε διασπορά, γεγονός που αποδεικνύει την αυστηρή τήρηση των κανόνων προστασίας των εργαζομένων και την ευλαβική εφαρμογή κανόνων νοσηλείας. Οι δύο γιατροί έχουν ήδη επιστρέψει στην εργασία τους.

Στα ευχάριστα νέα από τη λειτουργία της κλινικής covid του νοσοκομείου Βέροιας είναι ο μεγάλος αριθμός εξιτηρίων, μεταξύ αυτών και δύο ασθενών με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα (νεφροπαθείς αιμοκαθαρούμενοι) οι οποίοι αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς.

Λουκέτο σε μαγαζί στη Βέροια, δεκάδες πρόστιμα για μάσκες και νυχτερινή μετακίνηση

Τριήμερο λουκέτο και πρόστιμο 5.000 ευρώ σε τέσσερα καταστήματα για μη τήρηση των πρωτοκόλλων αποτροπής διασποράς του κορωνοϊού έβαλαν αστυνομικοί το περασμένο Σάββατο στην Κεντρική Μακεδονία. Ένα από αυτά στη Βέροια, για παραβίαση του ωραρίου λειτουργίας μετά τα μεσάνυχτα.

Παράλληλα, σε όλη την Κεντρική Μακεδονία βεβαιώθηκαν χθες 210 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων και μεταμεσονύκτια κυκλοφορία, ύστερα από 3.511 ελέγχους. Αναλυτικά, επιβλήθηκαν 160 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας- τήρηση αποστάσεων και συγκεκριμένα: 45 στην Πιερία, 40 στη Χαλκιδική, 23 στην Πέλλα, 21 στο Κιλκίς, 16 στην Ημαθία και 15 στις Σέρρες.

Παράλληλα 50 πρόστιμα επιβλήθηκαν για μετακίνηση από 00:30 έως 05:00 και συγκεκριμένα: 20 στην Πέλλα, 10 στην Πιερία, 8 στο Κιλκίς, 8 στη Χαλκιδική, 3 στις Σέρρες και μόλις ένα στην Ημαθία.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected