Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Διάφορα

Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων : Κλείνουν γυμνάσια και λύκεια στο lockdown, ανοιχτά τα δημοτικά

Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων είναι lockdown σε όλη τη χώρα για ένα μήνα, ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο Βασίλης Κικίλιας, ενώ τόνισε ότι αύριο θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό. Τι θα γίνει με τα σχολεία.

Γενικό lockdown για 30 ημέρες, εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι στον πρωθυπουργό, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Β. Κικίλιας.

«Αύριο ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα με βάση την εισήγηση των λοιμωξιολόγων», ανέφερε.

Ερωτηθείς εάν το lockdown θα ξεκινήσει από την Παρασκευή, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι είναι στη διάθεση της κυβέρνησης τα στοιχεία όλα, με βάση τα logistics, και πώς μπορούν να εφαρμοστούν, το ταχύτερο δυνατόν.

Ο υπουργός Υγείας μίλησε στον ΑΝΤ1 και ανέφερε στον Νίκο Χατζηνικολάου, πως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έκαναν δεκτή την σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων. Για περισσότερες λεπτομέρειες όμως, παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Πέμπτης, μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας είπε ότι η εισήγηση των ειδικών ειναι να κλείσουν τα λύκεια και τα γυμνάσια και να συνεχίσουν την λειτουργία τους κανονικά τα δημοτικά σχολεία σε όλη την χώρα.

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας πιέζεται, τα επιδημιολογικά δεδομένα επιδεινώνονται στη χώρα, έχουμε να κάνουμε με έναν φονικό ιό. Αυτό αφορά όλες τις χώρες. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας πιέζεται, όπως και στις άλλες χώρες και πρέπει να πάρουμε μέτρα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κικίλιας και συμπλήρωσε

Τι αναμένεται να ανακοινώσει αύριο ο Μητσοτάκης
Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανακοινωθεί ολική επαναφορά της Ελλάδας στο καθεστώς του Μαρτίου – Απριλίου, με κλείσιμο όλων των καταστημάτων και του λιανεμπορίου παντού, απαγόρευση κυκλοφορίας και επαναφορά των SMS για τις μετακινήσεις στο 13033.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν: «Τις τελευταίες μέρες παρά τα μέτρα παρατηρείται εκθετική αύξηση κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό είναι ένα σήμα συναγερμού γιατί θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Γι’ αυτό όπως και στην προηγούμενη φάση πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα χρειάζονται για να ανακοπεί η πανδημία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται. Η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά. Τα μέτρα μελετώνται και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών».

*dikaiologitika.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected