Ποδόσφαιρο Κόσμος

Μαγική ευρωπαϊκή βραδιά για τον ΠΑΟΚ, 4-1 την Αϊντχόφεν!

Μια πολύ μεγάλη βραδιά για τον ΠΑΟΚ, που στο πρώτο ματς στην Τούμπα με προπονητή τον Πάμπλο Γκαρσία, έφτασε στο εντυπωσιακό 4-1 επί της ολλανδικής Αϊντχόφεν. Πετούσε…φωτιές στο δεύτερο ημίχρονο ο “δικέφαλος”, εξαιρετικό κοουτσάρισμα από τον πάγκο.

Τέτοιες Ευρωπαϊκές βραδιές είναι άδικο να διεξάγονται χωρίς κόσμο. Ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός σήμερα και παρά το γεγονός πως έμεινε πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος, βγήκε με επιθετικές διαθέσεις στο δεύτερο και κατάφερε μάλιστα όχι απλά να κάνει την ανατροπή αλλά και να φτάσει σε σκορ που ούτε ο πιο φανατικός φίλος του θα περίμενε.

Ο ΠΑΟΚ πέραν του θριάμβου και της σπουδαίας ανατροπής, πήρε και σημαντικό προβάδισμα στη μάχη της πρόκρισης καθώς άφησε πίσω του στη βαθμολογία την Αϊντχόφεν, την οποία θα αντιμετωπίσει την επόμενη αγωνιστική στην Ολλανδία.

Στο 21′ η Αϊντχόφεν δίχως να έχει απειλήσει τον ΠΑΟΚ κατόρθωσε να πάρει προβάδισμα στο σκορ (0-1) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζάχαβι (το κέρδισε ο Μάλεν από τον Σβαμπ). Μάλιστα η ολλανδική ομάδα στο 40′ είχε μεγάλη ευκαιρία για να τελειώσει το ματς. Ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε ασταθώς το πλασέ του Ζάχαβι σε τετ-α-τετ, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Σέρβου γκολκίπερ και ο Βαρέλα πρόλαβε και απομάκρυνε προτού περάσει τη γραμμή.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε το δεύτερο ημίχρονο με δύο αλλαγές (Τζόλης αντί Μπίσεσβαρ και Σβιντέρσκι αντί Τσόλακ) και η εικόνα του όχι απλά ήταν διαφορετική αλλά ήταν… εξωπραγματική! Ο Δικέφαλος άσκησε εξαρχής πίεση και κατόρθωσε να ισοφαρίσει στο 47′. Ο Ζίβκοβιτς σούταρε, ο Σβαμπ έβαλε το πλασέ όσο έπρεπε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-1).

Και προτού προλάβει να συνέλθει η Αϊντχόφεν δέχθηκε ομοβροντία από γκολ! Στο 55′ Ζίβκοβιτς με ωραία ντρίμπλα και δυνατό σουτ γύρισε το ματς (2-1).

Υπήρχε όμως και συνέχεια καθώς στο 58′ ο εκπληκτικός Τζόλης έκανε καταπληκτική κούρσα και με εκπληκτικό τελείωμα με κεραυνό έξω από την περιοχή έγραψε το 3-1.

Το επιθετικό κρεσέντο του ΠΑΟΚ όμως δεν είχε τελειωμό καθώς ο εκπληκτικός Ζίβκοβιτς στο 66′ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση του ΠΑΟΚ (4-1).

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ : Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο Σοάρες, Κρέσπο, Βαρέλα, Γιαννούλης (70′ Λύρατζης), Σβαμπ, Αουγκούστο, Ελ Καντουρί (80′ Τσιγγάρας), Μπίσεσβαρ (46′ Τζόλης), Τσόλακ (46′ Σβιντέρσκι), Ζίβκοβιτς Α. (85′ Μουργκ).

Αϊντχόφεν: Εμβογκό, Τεζέ, Σανγκαρέ (83′ Λεντέσμα), Μποσάλι, Μαξ, Τόμας (58′ λ.τ. Μαντουεκέ), Ροσάριο (46′ Φάιν), Γκέτσε (83′ Σαϊμπαρί), Ιχατάρεν (58΄Μάουρο Τζούνιορ), Μάλεν, Ζάχαβι.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected