Κατηγορίες
Διάφορα

Οι 9 άξονες και τα 3.3 δισ ευρώ από το Υπουργείο Οικονομικών για τα νέα μέτρα στήριξης

Ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά τους 9 άξονες πάνω στους οποίους θα στηριχτούν οι εργαζόμενοι αλλά και οι επιχειρήσεις που αναστέλλουν τη λειτουργία τους, μετά από κρατική εντολή.

Όπως προκύπτει, σε σχέση με την περίοδο του Μαρτίου, οι εργαζόμενοι θα λάβουν 800€ (αντί για 534€), αναλογικά με το πόσες ημέρες ανέστειλαν την εργασία τους, ενώ την ίδια ώρα, καλύπτονται όλες οι ασφαλιστικές εισφορές υπολογιζόμενες επί του ονομαστικού μισθού.

Παράλληλα, συνεχίζεται η αναστολή πληρωμής δανείων έως το τέλος του έτους ενώ αναστέλλεται η πληρωμή των δόσεων στην εφορία το Νοέμβριο και μετατίθεται στο τέλος της ισχύουσας ρύθμισης.

Επίσης, παρατείνεται το επίδομα ανεργίας για όσους έληγε κατά το διάστημα από Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο, ενώ την ίδια ώρα, κυβέρνηση θα δώσει ενίσχυση 400€ σε όσους έμειναν άνεργοι μετά την 1η Μαρτίου 2020 και δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, όσες θα αναστείλουν τη λειτουργία τους ισχύουν τα εξής :

  1. Αναστολή καταβολής του ΦΠΑ έως 30 Απριλίου 2021
  2. Δίνεται δυνατότητα αναστολής πληρωμής των δόσεων ασφαλιστικών και φορολογικών και η πληρωμή τους στο τέλος της ρύθμισης
  3. Όλες οι επιχειρήσεις που πλήττονται δικαιούνται υποχρεωτική μείωση ενοικίου κατά 40% και το ίδιο ισχύει για την κύρια κατοικία των εργαζομένων που είναι σε αναστολή εργασίας
  4. Για το Νοέμβριο οι ιδιοκτήτες που μισθώνουν ακίνητα θα καταβάλλεται άμεσα στους δικαιούχους το 1/2 της αξίας τους.
  5. Διευρύνεται η λίστα των επιχειρήσεων που εντάσσονται στην επιστρεπτέα προκαταβολή
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected