Διάφορα - Οικονομία

Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για το νέο lockdown και τα τρία νέα μέτρα για εργαζόμενους και ανέργους

Ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του από το Υπουργείο Υγείας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Επιβεβαίωσε πως από το Σάββατο στις 06.00 το πρωί και μέχρι τις 30/11 ο περιορισμός μετακινήσεων όπως την περίοδο του Μαρτίου.

Όπως τόνισε, θα μοιάζει αλλά δεν θα είναι ακριβώς η ίδια κατάσταση με την προηγούμενη καραντίνα, καθώς ναι μεν επανεργοποιούνται τα SMS, παραμένουν ανοιχτά Super Market, φαρμακεία, δομές υγείας, delievery φαγητού, ωστόσο συνεχίζουν τη λειτουργια τους νηπιαγωγεία, δημοτικά και όλα τα σχολεία ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων.

Η χρήση μάσκας θα είναι καθολική και οι αποφάσεις ανέφερε πάρθηκαν το τελευταίο διάστημα καθώς το πενθήμερο που πέρασε, υπήρξε επιθετική αύξηση κρουσμάτων, αυξήθηκαν οι νοσηλείες στα νοσοκομεία, οι διασωληνωμένοι αλλά και οι χρησιμοποιούμενες ΜΕΘ. Υπήρξε επίσης δυσαναλογία εισαγωγών και εξιτηρίων από τα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να επισπευθεί η συγκεκριμένη διαδικασία.

Στόχος, όπως είπε, να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας τον Δεκέμβρη και κυρίως την περίοδο των Χριστουγέννων, γι αυτό το λόγο ανακοίνωσε (πριν τα αναλυτικά το μεσημέρι στις 15.00 από τον υπουργό κ. Σταϊκούρα) τρία πρόσθετα μέτρα.

Αυτά είναι :

1. Όσοι εργαζόμενοι θα είναι σε αναστολή τον μήνα Νοέμβριο, θα λάβουν 800€ (και όχι 534€) στις αρχές Δεκέμβρη. Θα λάβουν και το Δώρο Χριστουγέννων

2. Επεκτείνονται κατά δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας

3, Εφ άπαξ 400€ σε όλους τους μη επιδοτούμενους ανέργους περίπου 130.000 συμπολίτες μας

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected