Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Καταιγιστική στο δεύτερο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα, 5-2 τη Μπέτις (vid)

Η Μπαρτσελόνα επικράτησε 5-2 της Μπέτις, γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ της μετά την είσοδο του Μέσι. Με δέκα από το 60’οι Ανδαλουσιάνοι.

Με τον Αργεντίνο άσο να μένει στον πάγκο και να περνά στο δεύτερο μέρος, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να επικρατήσει με 5-2 της Ρεάλ Μπέτις και να επιστρέψει στις νίκες μετά από τέσσερα συνεχόμενα στραβοπατήματα… Δύο γκολ και μία ασίστ σε 45 λεπτά ο Αργεντινός.

Καλύτερα ξεκίνησε η Μπαρτσελόνα την αναμέτρηση, έχοντας τον Λέο Μέσι στον πάγκο. Οι «μπλαουγκράνα» είχαν την μπάλα στην κατοχή τους, κάνοντας συνεχώς κύκλους έξω από την περιοχή των φιλοξενούμενων. Η πρώτη καλή φάση ήρθε με τον Γκριεζμάν από πολύ πλεονεκτική θέση, με το τελείωμα του Γάλλου να «ξύνει» το κάθετο δοκάρι του Μπράβο.

Ο 28χρονος είχε όρεξη, είχε και τις κινήσεις, ωστόσο στάθηκε ξανά άτυχος, καθώς αστόχησε σε θέση βολής μόλις πέντε λεπτά αργότερα. Το γκολ εν τέλει ήρθε από έναν άλλον Γάλλο. Ο Ουσμάν Ντεμπελέ εκμεταλλεύτηκε άψογα τα δύο καλά του πόδια, έκανε την κοφτή ντρίμπλα με το δεξί και τελείωσε υποδειγματικά με το αριστερό, γράφοντας το 1-0 για την Μπαρτσελόνα στο 22ο λεπτό.

Οι Καταλανοί συνέχισαν να πιέζουν, με τον Ντεμπελέ να χάνει μια καλή ευκαιρία λίγα λεπτά αργότερα. Οι «μπλαουγκράνα» άγγιξαν το 2-0 στο 33ο λεπτό, ωστόσο ο Γκριεζμάν δεν κατάφερε να σκοράρει ούτε από τα έντεκα βήματα, με τον Μπράβο να δηλώνει «παρών» στο κερδισμένο πέναλτι του Φατί.

Η Μπέτις άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και κόντρα στη ροή του παιχνιδιού κατάφερε να ισοφαρίσει με έναν απόφοιτο της Μασία, με τον Σαράνμπια να φέρνει στα ίσα τις δύο ομάδες στο 47ο λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κούμαν αποφάσισε να ρίξει στο «τερέν» τον έναν και μοναδικό, Λιονέλ Μέσι. Και ο Αργεντινός τον έβγαλε ασπροπρόσωπο μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα… Ο Ζόρντι Άλμπα έβγαλε τη συρτή σέντρα, ο Μέσι άφησε πανέξυπνα την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο Γκριεζμάν κατάφερε εν τέλει να σκοράρει σε κενή εστία και να βάλει και πάλι μπροστά την Μπαρτσελόνα.

Ο Μέσι απέδειξε για ακόμη μια φορά πόσο κομβικός είναι. Ο pulga άλλαξε όλη την εικόνα του παιχνιδιού, μοίραζε παιχνίδι, άφηνε πίσω του οποιονδήποτε παίκτη της Μπέτις τον κυνηγούσε και ήταν αυτός που διεύρυνε τη διαφορά των «μπλαουγκράνα» στα δύο γκολ.

Ο Αίσα Μαντί πήρε τη θέση του Μπράβο… και έκανε απόκρουση με το χέρι, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να τον αποβάλει και τον Μέσι να ευστοχεί από το σημείο του πέναλτι, γράφοντας στο 61′ το 3-1.

Η Μπέτις όμως δεν τα παράτησε και 10 λεπτά αργότερα μπήκε και πάλι στο παιχνίδι, με τον Λορέν Μορόν να μειώνει σε 3-2.

Ο Μέσι είχε άλλα σχέδια… Ο Αργεντινός συνεργάστηκε άψογα με τον Σέρτζι Ρομπέρτο και με ένα τρομερό τελείωμα έγραψε το 4-2 και έβαλε «ταφόπλακα» στην αναμέτρηση, «κλειδώνοντας» το πρώτο «τρίποντο» της Μπαρτσελόνα στη La Liga, μετά από τέσσερις συνεχόμενες γκέλες.

Ο Πέδρι ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 5-2 για τους «μπλαουγκράνα» στο 90′.

Συνθέσεις

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Άλμπα, Σέρχι Ρομπέρτο, Πικέ, Λενγκλέ, Πέδρι, Μπούσκετς (85’ Πιάνιτς), Ντε Γιονγκ, Φάτι (46’ Μέσι), Γκριεζμάν (77’ Μπρέθγουεϊτ), Ντεμπελέ (66’ Τρινκάο)

ΜΠΕΤΙΣ: Μπράβο, Έμερσον, Μαντί, Μπάρτρα, Άλεξ Μορένο, Κανάλες, Ροντρίγκες, Καρβάλιο, Χοακίν (62’ Ρουϊμπάλ), Σανάμπρια (70’ Λορέν Μορόν), Τέγιο (62’ Βίκτορ Ρουίθ)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected