Κατηγορίες
Διάφορα

Διοίκηση ΑΧΕΠΑ : “Fake news η επιλογή ασθενών στη ΜΕΘ”

“Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ο αναπληρωτής Καθηγητής κ. Συμεών Μεταλλίδης, Ιατρός Παθολόγος Λοιμωξιολόγος, υπεύθυνος διαχείρισης των περιστατικών Covid-19 καθώς και η κα Ελένη Γκέκα, Διευθύντρια Αναισθησιολογίας υπεύθυνη της Κλινικής ΜΕΘΑ, διαψεύδουν ρητά τις δηλώσεις του προέδρου των νοσοκομειακών ιατρών του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ περί έλλειψης κλινών εντατικής θεραπείας λόγω κάλυψης τους, γεγονός που όπως αναφέρει οδηγεί σε επιλογές ασθενών”.

Σε ανακοίνωση δηλώνουν ότι “ότι η έναρξη της σημερινής εφημερίας έγινε με επτά κενές κλίνες εντατικής θεραπείας και με ταυτόχρονο σχεδιασμό από την ΥΠΕ και τη διοίκηση του νοσοκομείου για την περαιτέρω ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ και την αντιμετώπιση του προβλήματος” τονίζουν χαρακτηριστικά.

Ο δε Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας συγκάλεσε νωρίτερα τηλεδιάσκεψη, με όλους τους Διοικητές των Νοσοκομείων της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο Διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης Δημήτρης Τσαλικάκης και ο Πρόεδρος του ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου που βρίσκεται… μόνιμα πια στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Κικίλιας έδωσε σαφείς οδηγίες “για το επιχειρησιακό σχέδιο που αναπτύσσεται για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη και στη Β. Ελλάδα που δοκιμάζονται”. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Υπουργός Υγείας απευθυνόμενος στα επιτελικά στελέχη των τοπικών υγειονομικών αρχών, «έχετε τη στήριξη και την εμπιστοσύνη μου. Μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να τα καταφέρουμε»

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected