Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Απόστολος Στύλος : Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια ημέρα. Η απόφαση δεν πάρθηκε από ανθρώπους του ποδοσφαίρου αλλά από ΓΙΑΤΡΟΥΣ”

Για την εποχή της πανδημίας και τα προβλήματα που δημιουργεί στην ομάδα του αλλά και γενικότερα στον πολύπαθο χώρο της Γ΄Εθνικής κατηγορίας μίλησε στο Pieriasport ο προπονητής της ΑΕ Καρίτσας, Απόστολος Στύλος.

Μεταξύ άλλων ο Κατερινιώτης τεχνικός, επεσήμανε την αναγκαιότητα να βρεί προετοιμασμένους τους υπεύθυνους η αναμενόμενη επανεκκίνηση, ώστε να μην χαθεί ο πολύτιμος, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, χρόνος.

  • Τι προβλήματα δημιουργεί η διακοπή της πανδημίας στην ομάδα σου και κατ΄επέκταση στο ποδόσφαιρο της Γ΄Εθνικής;

“Πρώτα από όλα να ευχηθώ να δοθεί γρήγορα ένα τέλος σε αυτό που ζούμε και αυτό θα δοθεί μόνο όταν βρεθεί και εγκριθεί το εμβόλιο. Όσο αυτό καθυστερεί, πρόβλημα θα εξακολουθεί να υφίσταται.

Όσον αφορά τα προβλήματα που δημιουργούνται στο ποδόσφαιρο της Γ΄Εθνικής, είναι τεράστια και ο προβληματισμός ακόμη μεγαλύτερος για το μέλλον της κατηγορίας. Δε θέλω να γίνω κι εγώ ένας ακόμη που θα γκρινιάξει για το ότι διακόπηκε το πρωτάθλημα, ούτε να καταθέσω τα πολύ σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, γιατί ξέρω ότι η απόφαση δεν πάρθηκε από ανθρώπους του ποδοσφαίρου αλλά από ΓΙΑΤΡΟΥΣ.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΑ 49 ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΚΡΙΝΩ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

Αυτό που κάνω εκμεταλλευόμενος την συνέπεια της διοίκησης, είναι να δουλεύω καθημερινά, σε όλο το TEAM και τους ποδοσφαιριστές μας, εφαρμόζοντας ατομικά προγράμματα περιμένοντας την επόμενη ημέρα. Και αυτό που ζητάω από τους ιθύνοντες της Γ΄Εθνικής, είναι να οργανώσουν την επόμενη ημέρα, Δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια ημέρα. Πρέπει μόλις δοθεί εντολή από τους γιατρούς να μπούμε στα γήπεδα και όχι να περιμένουμε τότε να οργανωθεί η επόμενη ημέρα.”

  • Ήταν έτσι όπως ήθελες η εικόνα της ΑΕΚ σε αυτά τα πρώτα 5 παιχνίδια που έγιναν; Πιστεύεις υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης;

“Η ομάδα ξεκίνησε το πρωτάθλημα με 10 βαθμούς τις 4 πρώτες αγωνιστικές, σε 3 εκτός έδρας και 1 εντός έδρας παιχνίδι. Ο απολογισμός και η εικόνα της, είναι πολύ καλή. Είχαμε και ένα παιχνίδι κυπέλλου το οποίο κερδίσαμε και προκριθήκαμε στον θεσμό. Μιλάμε για ένα πολύ καλό ξεκίνημα αλλά με περιθώρια βελτίωσης σε όλους τους τομείς.”

  • Πολλοί και καλοί έμπειροι παίκτες στο ρόστερ. Ταλαντούχοι όμως και οι νεαροί. Ο στόχος του πρωταθλητισμού ευνοεί στο να πάρουν χρόνο συμμετοχής;

“Ο στόχος του πρωταθλητισμού απαιτεί την εμπειρία των παλιών και τον ενθουσιασμό των νέων.

Σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια ξεκινάμε με δυο μικρούς που ορίζει ο κανονισμός και τελειώνουμε με 4 και Όποιος μπορεί να υπηρετήσει τον στόχο, μπαίνει και προσφέρει.”

  • Μέχρι στιγμής η ομάδα δείχνει να μην επηρεάζεται από το ότι δεν αγωνίζεται εντός στην φυσική της έδρα; Πιστεύεις θα την βοηθούσε περισσότερο κάτι τέτοιο ή είναι δευτερεύουσα μια τέτοια εξέλιξη;

“Από τη στιγμή που η φυσική έδρα της ομάδας χρησιμοποιείται σαν προπονητήριο, ήταν αδύνατο να γίνουν και τα παιχνίδια πρωταθλήματος στο γήπεδο της Καρίτσας.

Επιλέξαμε λοιπόν το γήπεδο του Λιτοχώρου για έδρα, που πληρεί όλες τις προδιαγραφές και θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους στον δήμο του Λιτοχώρου, για τις διευκολύνσεις που μας παρέχουν. Είναι αλήθεια πως φέτος με την απαγόρευση των φιλάθλων στα γήπεδα, αυτό που ήταν σημαντικό για εμάς ήταν η ποιότητα του αγωνιστικού χώρου και αυτό το έχουμε στο Λιτόχωρο.”

  • Πως πιστεύεις ότι θα εξελιχθούν τα πράγματα σε αυτήν την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζεί η κατηγορία η όποια είχε πάντα τα προβλήματα της; Θα επηρεαστεί αρνητικά;

“Θέλω να πιστεύω πως θα επικρατήσει η σύνεση στο λαό, πως θα πειθαρχήσουμε και θα μπορέσουμε να ελέγξουμε ξανά την επιθετικότητα του ιού, ώστε να μπορέσουμε να μπούμε σε μια κάποια κανονικότητα.

Αν δεν τα καταφέρουμε, τότε θεωρώ δεδομένο πως για 2η συνεχόμενη χρονιά δε θα τηρηθεί καμία εξαγγελία.”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected