Κατηγορίες
Αθλήματα

Ρεβάνς με σπουδαίο Πέτρο Τσιτσιπά, νέα μεγάλη εμφάνιση από τη Λάκη στο Ηράκλειο

Σε μια σπουδαία εμφάνιση στη Χερσόνησο Ηρακλείου, ο Πέτρος Τσιτσιπάς έβγαλε εκτός τουρνουά το Νο.1 του ταμπλό και Νο.327 της παγκόσμιας κατάταξης, Uladzimir Ignatik, παίρνοντας και τη ρεβάνς για την ήττα του από τον πολύ δυνατό Λευκορώσο τενίστα πριν μερικές ημέρες.

Πριν από δυο εβδομάδες, ο Πέτρος Τσιτσιπάς είχε πέσει πάνω στον Uladzimir Ignatik στον 2ο γύρο του τουρνουά του Lyttos Beach και κέρδισε μόνο ένα game (0-6, 1-6). Σήμερα, σε έναν τελείως διαφορετικό αγώνα, όχι μόνο κοίταξε στα μάτια το Νο.327 (άλλοτε Νο.129) της ΑΤΡ, αλλά κατάφερε και να τον κερδίσει, με 6-3, 2-6, 6-2.

Κάνοντας μια σπουδαία εμφάνιση, ο 20χρονος Έλληνας τενίστας κέρδισε με double break το αποφασιστικό σετ της αναμέτρησης και πανηγύρισε μια από τις σημαντικότερες νίκες της καριέρας του έως τώρα.

Στον 2ο γύρο του τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach στη Χερσόνησο, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει είτε τον Βραζιλιάνο Mateus Alves, που βρίσκεται στο Νο.604 της παγκόσμιας κατάταξης.

Σήμερα αγωνίστηκαν ακόμα οι Μιχάλης Περβολαράκης και Μάρκος Καλοβελώνης, που δεν κατάφεραν να μπουν στον 2ο γύρο. Ο Μιχάλης ηττήθηκε από τον Ιάπωνα Sho Shimabukuro με 6-4, 6-4, ενώ ο Μάρκος γνώρισε την ήττα από τον Βρετανό Luke Johnson με 6-3, 6-3.

Νέα μεγάλη εμφάνιση από τη Λάκη στο Ηράκλειο

Η Μιχαέλα Λάκη πραγματοποίησε ακόμα ένα πολύ καλό παιχνίδι στο Lyttos Beach και επιβλήθηκε με 2-0 σετ της Ιταλίδας Verena Meliss, Νο.6 στο ταμπλό, για να προκριθεί στη 16άδα του διεθνούς τουρνουά των 15.000 δολαρίων της ITF.

Μόλις δυο εβδομάδες μετά το νικηφόρο ντεμπούτο της στο επαγγελματικό tour της ITF επί της Ιταλίδας Martina Spigarelli, η Μιχαέλα Λάκη κέρδισε ακόμα μια Ιταλίδα παίκτρια σήμερα, τη Verena Meliss, με 7-6, 6-0. Η 23χρονη Meliss, βρίσκεται στο Νο.6 του ταμπλό και στο Νο.510 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

Στον 2ο γύρο της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων, η 15χρονη Ελληνίδα τενίστρια θα αντιμετωπίσει είτε την Τσέχα Darja Vidmanova, είτε τη Βρετανίδα Eliz Maloney.

Στις “16” του τουρνουά προκρίθηκε και η Μάρθα Ματούλα, η οποία κέρδισε τη Ρουμάνα Andreea Velcea με 6-4, 6-7, 6-1. Αύριο, η Μάρθα θα αντιμετωπίσει την Ισραηλινή Nicole Khirin, για μια θέση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Πολύ καλή προσπάθεια πραγματοποίησε και η Σαπφώ Σακελλαρίδη, που είχε όμως εξαιρετικά δύσκολη αποστολή απέναντι στην 30χρονη Alexandra Cadantu, Νο.1 στο ταμπλό και Νο.261 στην παγκόσμια κατάταξη (άλλοτε και Νο.59 WTA), από την οποία ηττήθηκε με 6-2, 6-3.

tennisnews.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected