Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Η πρώτη νίκη της Κύπρου ήρθε με ανατροπή (vid)

H Κύπρος σημείωσε την πρώτη νίκη στο Nations League επικρατώντας με 2-1 του Λουξεμβούργου στο ΓΣΠ.

Άνοιξαν το σκορ οι φιλοξενούμενοι με αυτογκόλ του Κούσουλου στο 5′, με την Κύπρο να ισοφαρίζει με εκτέλεση πέναλτι από τον Κάστανο στο 34′. Το πέναλτι κέρδισε ο εκ των πρωταγωνιστών της Εθνικής Μάριος Ηλία με τον Σελίμοβιτς να αποβάλλεται.

Στο Β’ μέρος οι γηπεδούχοι κατάφεραν με σκόρερ και πάλι τον Κάστανο να κάνει το 2-1 ενώ δημιούργησαν τις συνθήκες για να διευρύνουν το προβάδισμα.

Το τελικό 2-1 ανεβάζει την Κύπρο στους 4 βαθμούς.

Στο πρώτο τέταρτο, οι νησιώτες μπήκαν νωθροί, χωρίς να καταφέραουν να ελέγξουν τον χώρο του κέντρου και επέτρεψαν στην εθνική του Λουξεμβούργου κυρίως από την αριστερή πλευρά, να δημιουργήσει πολλές επικίνδυνες φάσεις και να φτάσει και στο γκολ μόλις στο 4ο λεπτό, όταν μετά από φάση διαρκείας, ο Μουράτοβιτς έκανε τη σέντρα-σουτ μέσα από την περιοχή, ο Κούσουλος πήγε να διώξει, αλλά τελικά έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Δημητρίου.

Γενικά, η εικόνα της Κύπρου ήταν προβληματική για τουλάχιστον τα πρώτα 25 λεπτά, με τον Γκέρσον Ροντρίγκες να είναι ο μοχλός πίεσης για τους φιλοξενούμενους. Πρωταγωνιστής του πρώτου ημιχρόνου, όμως, εκτός από τους 22 παίκτες ήταν και ο γνωστός και μη εξαιρετέος κύριος Γκεστράνιους, ο Φιλανδός ρέφερι που γνωρίζουμε από τα ευρωπαϊκά ματς του Απόλλωνα και από το 1-1 της Εθνικής μας κόντρα στο Καζακστάν πέρσι τον Σεπτέμβριο. Ο Γκεστράνιους στα πρώτα 21 λεπτά του αγώνα έδειξε τρεις κάρτες σε παίκτες της Κύπρου, ήταν πολύ αυστηρός και προκάλεσε αρκετό εκνευρισμό στους παίκτες του Βάλεμ.

Τελικά, η λύτρωση ήρθε στο 33ο λεπτό όταν ο Σελίμοβιτς, που πέρασε από τον Απόλλωνα και αγωνίζεται φέτος στον ΟΦΗ, γκρέμισε τον Ηλία μέσα στην περιοχή, ενώ ήταν σε προφανή θέση για γκολ ο φορ της Κύπρου, με αποτέλεσμα ο Γκεστράνιους να αναγκαστεί να δείξει το σημείο του πέναλτι – αν και δίστασε στην αρχή – και την κόκκινη κάρτα στον Σελίμοβιτς. Ο εκτελεστής του πέναλτι, ο Κάστανος τους… καρδιοχτύπησε, καθώς έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα και έγραψε το 1-1, ενώ το Λουξεμβούργο συνέχισε με 10 παίκτες.

Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η Εθνική του Λουξεμβούργου περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, οι Κύπριοι διεθνείς βγήκαν μπροστά για να πετύχουν δεύτερο γκολ, αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Μορίς.

Στο δεύτερο μέρος η Κύπρος κατάφερε αξιοποιήσει το αριθμητικό πλεονέκτημα με τον Κάστανο στο 71′ να διαμορφώνει το 2-1.

Συνθέσεις

Κύπρος: Δημητρίου, Αντωνίου (83′ Κυριάκου Χ.), Σιέλης, Λαΐφης, Ιωάννου (61′ Χάμπος), Κούσουλος, Αρτυματάς, Κάστανος (83′ Παπαφώτης), Τζιωνής (61′ Ιωάννου Θ.), Πίττας, Ηλία

Λουξεμβούργο: Moris, Carlson, Selimovic, Gerson, Jans, Pinto, Barreiro, Sinani, Rodrigues, V. Thill (70′ Deville), 55′ Muratovic (Skenderovic)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected