Κατηγορίες
Διάφορα

Η Κοζάνη συμπληρώνει έναν μήνα lockdown : Μειώθηκαν τα κρούσματα;

Έναν αναλυτικό πίνακα στον οποίο παρουσιάζει το επιδημιολογικό φορτίο στην Περιφερειακή Ενότητα της Κοζάνης, ένα μήνα μετά το lockdown που πρώτα επιβλήθηκε στην περιοχή, παρουσιάζει ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μακροβιότερος δήμαρχος της Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος.

“Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, η αποκλιμάκωση στην εμφάνιση νέων κρουσμάτων είναι υπαρκτή, αλλά πολύ αργή όπως φαίνεται καθαρά στο διάγραμμα. Η βραδύτητα στην αποκλιμάκωση οφείλεται αφενός στη διασπορά του ιού μέσα στην Κοζάνη – όπου σημειώθηκε τον Οκτώβριο η πρώτη μεγάλη έξαρση – και αφετέρου στην αλληλεπίδραση μεταξύ των ΠΕ της Δυτικής Μακεδονίας.

Έτσι τις τελευταίες ήμερες βλέπουμε πολλά κρούσματα σε Βόιο και Εορδαία στη συνέχεια της έξαρσης σε Καστοριά και Φλώρινα αντίστοιχα. Κάτι ανάλογο είναι πιθανό να δούμε στην Κοζάνη μετά την έξαρση τελευταία στα Γρεβενά. Το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή και να τηρούμε σχολαστικά όλα τα μέτρα προφύλαξης γιατί ο ιός είναι εδώ ο,τι και αν λένε αρνητές και συνωμοσιολόγοι”, γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Κουκουλόπουλος.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ

1.Το διάγραμμα απεικονίζει την ημερήσια εξελιξη επταημέρου, δηλ τα κρούσματα καθε ημέρας αθροίζονται με τις έξι προηγούμενες και κατοπιν γίνεται αναγωγή σε 100.000 κατοίκους. Τόσο το επταήμερο ως βάση, όσο και η αναγωγή σε 100.000 ή 1.000.000 χρησιμοποιούνται διεθνως για την καλύτερη εικόνα απο τη μια και τη δυνατότητα συγκρισης απο την άλλη.

2.Το γενικό απαγορευτικό στην ΠΕ Κοζανης ξεκίνησε 16 Οκτωβρίου και οπως δείχνει το διάγραμμα είχαμε αυξητική τάση τις 4 πρώτες μέρες και μετα άρχισε η αργή αποκλιμάκωση.

3.Η ανώτερη τιμή σημειώθηκε 19 Οκτωβρίου (124,504 κρούσματα/100.000) και η χαμηλότερη 6 Νοεμβρίου (66,6 κρούσματα/100.00).

4.Οπως σημειώθηκε πιο πάνω η αυξητική τάση απο 6/11 και μετα συμπίπτει με την εμφάνιση περισσότερων κρουσμάτων σε Εορδαια και Βοιο. Το προηγούμενο διάστημα τα κρούσματα της Κοζανης ηταν 60-75% των κρουσμάτων του Νομού.

*kozanilife.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected