Κατηγορίες
Η Super League 2 LIVE!
Διάφορα

Υπουργός Υγείας : «Με τρεις τρόπους ο εμβολιασμός των πολιτών»

Το σχέδιο με βάση το οποίο θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός για τον Covid-19, όταν παραληφθούν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου, παρουσίασε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να εκπονηθεί άμεσα το σχέδιο εμβολιασμού και το εμβόλιο θα είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι η προμήθεια θα γίνει κεντρικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει κάνει συμφωνίες με έξι εταιρίες. Επίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συμβάλλει στην τιμή του εμβολίου και έτσι τα κράτη θα λάβουν τελικά τα εμβόλια σε χαμηλότερο τίμημα.

«Τα εμβόλια θα είναι όλα δωρεάν. Όταν εμβολιάζεται ένας πολίτης, έχει ανοσία», ανέφερε ο υπουργός Υγείας κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση.

«Η ΕΕ θα προμηθευτεί 1,2 δισ. δόσεις για όλες τις χώρες. Θα δοθούν την ιδια ημερομηνία, ανάλογα με τον πληθυσμό και στην ίδια τιμή.Η ΕΕ έχει διαπραγματευτεί με έξι εταιρείες. Με τις τέσσερις έχει υπογράψει.Πώς θα φτάσουν σε μας. Από τα εργοστάσια θα φτάσουν στην Ελλάδα, σε κεντρικές αποθήκες. Από εκεί στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα και μετά στον πληθυσμό. Θα μπορούμε να εμβολιάσουμε 2.117.440 πολίτες το μήνα».

Πώς θα κλείσετε ραντεβού

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του σχεδίου για τον εμβολιασμό του πληθυσμού, ο υπ. Υγείας επεσήμανε πως αυτό θα πραγματοποιηθεί με τρεις τρόπους:

  • SMS
  • διαδικτυακά (online)
  • τηλεφωνικά κέντρα για να κλείσει κάποιος ραντεβού

Πώς θα γίνεται ο εμβολιασμός από τους γιατρούς

«Θα υπάρχουν δύο βάρδιες, έξι ημέρες την εβδομάδα, Κυριακή ρεπό. Υπολογίζουμε ότι κάθε πολίτης χρειάζεται 10 λεπτά για να εμβολιαστεί. Το 30% των εμβολιασμών θα γίνεται από τα Κέντρα Υγείας, ώστε να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία», ανέφερε ο Β. Κικίλιας.

*dikaiologitika.gr