Κατηγορίες
Διάφορα

Συγκλονιστική ανάρτηση ιατρού στο Πνευμολογικό του Παπανικολάου : “Είμαστε άνθρωποι και σπάμε και εμείς!”

Ιδιαίτερη σημασία αποκτά η ανάρτηση του Βαγγέλη Χατζόπουλου, ιατρού στο Πνευμολογικό του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

Αναφέρθηκε αρχικώς στο περιστατικό με πετυχημένη τραχειοστομία σε διασωληνωμένο λόγω COVID-19 ασθενή, με τους γιατρούς να προσπαθούν επί τρεις ημέρες να ενημερώσουν την αδελφή του, η οποία δεν απαντούσε γιατί η ίδια (35 περίπου ετών) νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ, όπου εργάζεται ως νοσηλεύτρια!

Τονίζει με έμφαση την ανάγκη να δίνουμε τη δέουσα προσοχή στην ατομική υγιενή, να τηρούμε τα μέτρα αλλά και να μην ξεχνάμε πως το υγειονομικό προσωπικό είναι άνθρωποι, που όπως χαρακτηριστικά λέει “σπάμε και μεις”.

Αναλυτικά :

“Μετά από πετυχημένη τραχειοστομία σε διασωληνωμένο λόγω COVID-19 ασθενή μας, πήραμε τηλέφωνο να ενημερώσουμε τους συγγενείς όπως γίνεται εξάλλου και κάθε μεσημέρι…αλλά για 3η συνεχόμενη ημέρα το τηλέφωνο που ανήκει στην κόρη του (νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο αχεπα στην κλινική COVID-19) δεν απαντά!

Μετά από λίγα λεπτά μας τηλεφωνεί ο γιος και αφού του δίνουμε την ενημέρωση, μας εξηγεί ότι η αδερφή του (ηλικίας 30 με 40 και χωρίς προβλήματα υγείας) νοσηλεύεται στην κλινική του νοσοκομείου αχεπα θετική στον κορωνοϊό! Δυστυχώς ο ιός δεν κάνει διακρίσεις…όπως έχουμε καταλάβει όλοι! Την ιστορία την γράφω, για τους φίλους και γνωστούς συνωμοσιολόγους που ακόμη και τώρα πιστεύουν ότι δεν είναι όπως φαίνονται τα πράγματα και μπλα μπλα μπλα….

Καλό θα ήταν να σέβεστε τους χιλιάδες ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία καθώς και τους συγγενείς τους που περιμένουν όλη την ημέρα ένα τηλέφωνο να ακούσουν κάτι ενθαρρυντικό για την υγεία των ανθρώπων τους!! Ακούμε από μέσα τρεμαμενες φωνές που άλλοτε σπάνε και άλλοτε υπάρχει αυτή η παύση…που από μόνη της λέει παρά πολλά…..

Είμαστε εδώ , όλοι μάχιμοι και κανουμε το καλύτερο δυνατό με τα μέσα που διαθέτουμε αλλά ας στηρίξουμε ο ένας τον άλλον πια…ας γίνουμε άνθρωποι !! Γιατί ξεχνάτε ότι και το υγειονομικό προσωπικό είμαστε άνθρωποι…και σπάμε και εμείς!”

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected