Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε ιατρούς και οδοντοτιάτρους

Στα μέτρα στήριξης των ελευθεροεπαγγελματιών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση θα συμπεριληφθούν τελικά οι ιατροί και οι οδοντίατροι της χώρας, αναφέρει η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

Σε ανακοίνωση της η Ομοσπονδία σημειώνει ότι, «η κυβέρνηση αρχικά δεν είχε εντάξει τους ιατρούς και οδοντιάτρους στη λίστα με τους επαγγελματίες που θα λάβουν εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, αλλά έπειτα από την έντονη διαμαρτυρία της ιατρικής και οδοντιατρικής κοινότητας, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ανακοίνωσε πως θα συμπεριληφθούν στη λίστα και άλλες επιστημονικές κατηγορίες, οι οποίες επλήγησαν από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας».

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Αθανάσιος Δεβλιώτης είχαν αποστείλει σχετική επιστολή στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση, τονίζοντας πως «οι υγειονομικοί, παρά την υγειονομική φύση της κρίσης, πλήττονται οικονομικά και ειδικά οι νέοι, λόγω του περιορισμού των κύκλων των εργασιών τους, με την εξυπηρέτηση κυρίως επειγόντων περιστατικών, απόρροια των οδηγιών που έχουν εκδοθεί για τα ειδικά πρωτόκολλα και την αποφυγή των μετακινήσεων».

Οι δύο πρόεδροι σημειώνουν ότι «η εξαίρεση των ιατρών και των οδοντιάτρων από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις θα έθετε θέματα ισονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης».

Τελικά, προσθέτουν ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε, ότι θα στηρίξει τους επαγγελματίες που έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία και είχαν ενταχθεί την άνοιξη στους πληττόμενους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ) του υπουργείου Οικονομικών

*pronews.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected