Κατηγορίες
Super League 1

“Επαγγελματική” νίκη για τον Άρη και επιστροφή στην κορυφή

Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα στο 18′ ήταν τελικά αυτό που έδωσε μία ακόμη νίκη στον Άρη, που επέστρεψε στην κορυφή “συγκάτοικος” με τον Ολυμπιακό.

Καραντίνα από τον κορονοϊό, καραντίνα και στην κορυφή. Ο Άρης χτυπημένος από τον κορονοϊό είχε ένα ματς σε 35 μέρες και δύο σε 51 μέρες.

Ο ρυθμός του, λοιπόν, δεν μπορούσε στον εκτός έδρας αγώνα με τον Παναιτωλικό να είναι ο επιθυμητός. Αλλά όταν είσαι κυνικός μπροστά και γρανίτης στην άμυνα, οι νίκες και οι βαθμοί έρχονται. Ο Άρης πέρασε και από το Αγρίνιο σημειώνοντας την τέταρτη στη σειρά νίκη του μετά το εντός έδρας 2-2 με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Κι όλες με το ίδιο σκορ 1-0! Ο Παναιτωλικός με τη σειρά του, στην επιστροφή του Τραϊανού Δέλλα στον πάγκο, ήταν ακίνδυνος, πλήρωσε την ανοησία στη φάση του πέναλτι και έμεινε χωρίς νίκη και βυθισμένος στις τελευταίες θέσεις.

Ο Άρης μπήκε δυνατά και στο 3’ σε γύρισμα από δεξιά του Σούντγκρεν, πλασέ του Μάνου κόντραρε στον Μαλή, νέο σουτ του Ματίγια έφυγε άουτ. Στο 7’προσπάθεια του Αριγίμπι από αριστερά, το πλασέ κόντραρε σε κόρνερ από τον Σούντγκρεν και στο 9’ από κόρνερ του Ματίγια, ο Μάνος έπιασε ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά ήταν αδύναμη και κατέληξε στα χέρια του Κνετ

Στο 16’ ο Μάζουρεκ πήρε την κεφαλιά του Μάζουρεκ στην καρδιά της άμυνας και η μπάλα έφυγε άουτ και στο 17’ ο Μαλής έκανε ανόητο πέναλτι σπρώχνοντας τον Μάνο που πήρε καλύτερη θέση.

Ο Μπρούνο Γκάμα ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Κνετ για το 0-1! Στο 21’ σουτ του Γκάμα από το ημικύκλιο ήταν αρκετά άστοχο.

Πλέον οι «κίτρινοι» είχαν (και) την ψυχολογία με το μέρος τους, στο οργανωτικό σκέλος τον Γκάμα πλαισίωνε  ο Ματέο Γκαρσία – ο πρώτος είχε ένα καλό σουτ στο 21′ – και για περίπου 10 λεπτά πατούσαν ένα «κλικ» καλύτερα μέσα στο γήπεδο. Χωρίς όμως αυτό να «μεταφράζεται» πως ο Παναιτωλικός είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο.

Το αντίθετο, καθώς λίγο πριν το ημίωρο οι «κυανοκίτρινοι» άρχισαν να παίρνουν μέτρα μέσα στο γήπεδο και μετέφεραν το ματς στο μισό των αντιπάλων τους. Στο 31′ ο Σιαμπάνης μπλόκαρε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Αριγίμπι, ενώ επειδή οι φιλοξενούμενοι είχαν «οπισθοχωρήσει» συχνά ανέβαιναν και τα μπακ του Παναιτωλικού, όπως συνέβη με τη φάση του Λιάβα στο 40′.

Ο Άρης στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε για να διαχειριστεί το υπέρ του σκορ και να βρει ένα γκολ σε κάποια αντεπίθεση.

Ο Ματέο Γκαρσία είχε δύο καλές στιγμές (58′, 60′) και έκτοτε τα «καναρίνια» ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και μετέφεραν το παιχνίδι στο «μισό» των φιλοξενουμένων τους. Χωρίς όμως αποτέλεσμα. Παρότι είχαν αρκετές στατικές φάσεις αλλά και επεδίωξαν να βάλουν την μπάλα κάτω, οι Θεσσαλονικείς «καθάριζαν» τα πάντα μέσα στα καρέ του Σιαμπάνη. Οι Μεντόσα, Κωνσταντόπουλος απώλεσαν ορισμένες «μικροευκαιρίες», αλλά ως… εκεί.

Συνθέσεις

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Λιάβας, Αζάντι (65’ Γιάκολις), Μαλής (76’ Τζανακάκης), Κωνσταντόπουλος, Αριγίμπι (71’ Βέργος), Μάζουρεκ, Τσιγγάρας (76’ Άλβαρεζ), Μεντόσα (71’ Ντουάρτε), Ντάλσιο, Ντίας.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Μπεναλουάν, Ρόουζ, Σάκιτς, Ματίγια (86′ Σάσα), Τζέγκο, Γκάμα, Μάνος (86′ Λόπεθ), Σίλβα (75’ Μαντσίνι), Ματέο Γκαρσία (65’ Μπερτόλιο).

*με στοιχεία από το onsports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected