Κατηγορίες
Basket

Το σήκωσε με τεράστια ανατροπή ο Μεντβέντεφ! (vid)

Τεράστιος Μεντβέντεφ, κατέκτησε το φετινό ATP Finals!

Σε έναν ΑΠΙΘΑΝΟ σε εξέλιξη τελικό, ο 24χρονος Ρώσος επικράτησε με ανατροπή του Ντομινίκ Τιμ, 4-6, 7-6(2), 6-4 και έκανε δικό του ένα από τα σημαντικότερα τρόπαια του αθλήματος!

Ποιος το περίμενε;

Ο Μεντβέντεφ βρισκόταν σε τραγική κατάσταση μετά το Αμερικανικό Όπεν μέχρι να φτάσουμε στο Masters του Παρισιού στο οποίο έκανε μια τρομερή επανεκκίνηση στη σεζόν του και έμεινε αήττητος μέχρι το τέλος της σεζόν!

Όπως αναφέρει το tennis24, τα πήρε όλα και έφυγε στο φινάλε της σεζόν ο Μεντβέντεφ που κατακτά το ATP Finals, και μάλιστα αήττητος, κερδίζοντας στην πορεία τους τρεις καλύτερους τενίστες στον κόσμο (Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Τιμ)!

Όπως και στον ημιτελικό κόντρα στον Ναδάλ, έτσι και στον τελικό, πραγματοποίησε μια σπουδαία ανατροπή κόντρα σε έναν Τιμ που ήταν σχετικά καλύτερος στα δύο πρώτα σετ, αλλά του έλειψε το δολοφονικό ένστικτο που θα του έδινε τον αγώνα!

Μένει, βεβαίως, στο μυαλό του και στη μνήμη του το γεγονός ότι κατέκτησε το παρθενικό του Grand Slam, σε ένα ειδικών συνθηκών US Open, ωστόσο, φεύγει για δεύτερη σερί χρονιά από το Λονδίνο με σκυμμένο το κεφάλι μετά από τελικό.

Από το πρώτο σετ είδαμε έναν πολύ “κλειστό” τελικό με τον Τιμ να εκμεταλλεύεται το μοναδικό break point που οικοδόμησε στο σετ για να πάρει το προβάδισμα στο ματς αν και ήταν, ηλίου φαεινότερο, ότι ο αγώνας είχε πολλά “ψωμιά” ακόμα.

Είδαμε ένα παιχνίδι “γάτας με το ποντίκι” και από τους δύο τενίστες στα περισσότερα ράλι με τους δύο να επιλέγουν πολύ προσεκτικά πότε θα εξαπολύσουν τις επιθέσεις τους προσφέροντας τρομερή ποιότητα και ποικιλία στο θέαμα!

Το δεύτερο σετ ήταν εξίσου ισορροπημένο με τον Ρώσο να περνά κάποιες δύσκολες στιγμές στο σερβίς του, ωστόσο, έσωσε και τα τρία break points του Τιμ πριν φτάσουμε στο tie break και στη μεγάλη ευκαιρία του Αυστριακού να φτάσει στην γραμμή του τερματισμού!

Ενώ ξεκίνησε άριστα τη διαδικασία προηγούμενος με 2-0, ακολούθησε ένα ανεπανάληπτο σερί του Μεντβέντεφ που, με επτά αναπάντητους πόντους, θριάμβευσε ισοφαρίζοντας τον αγώνα και στέλνοντας όλη την ιστορία του τουρνουά σε shootout του ενός σετ!

Το μομέντουμ ήταν, θεωρητικά, με τον Μεντβέντεφ και όντως ο Ρώσος ήταν καλύτερος από τον Τιμ.

Ήταν ο μόνος που έφτασε σε break point, και τελικά, στο έκτο break point του στο σετ, έκανε το τεράστιο βήμα προς τη νίκη και με περισσή ψυχραιμία, σέρβιρε εξαιρετικά ώστε να περάσει, με το πρώτο του match point, στην ιστορία του αθλήματος!

Και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε μία υπέροχη περίοδος 12 ετών φιλοξενίας του ATP Finals στο Λονδίνο!

Και μάλιστα έχουμε μια τρομερή σύμπτωση που σημείωσε και ο νικητής Μεντβέντεφ: ότι ο πρώτος (Νταβιντένκο) και τελευταίος νικητής στο Λονδίνο (Μεντβέντεφ) είναι Ρώσοι!

Και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η πιο πολύπαθη τενιστική σεζόν πιθανώς στην ιστορία του αθλήματος.

Μία σεζόν με πέντε μήνες αγωνιστικής απραξίας πολλά ακυρωθέντα τουρνουά, ειδικές συνθήκες διεξαγωγής αγώνων (απουσία κόσμου, live hawk-eye) αλλά και μια τεράστια προσπάθεια από τον Αύγουστο και μετά ώστε να δούμε όσο περισσότερο τένις γινόταν.

Ας ελπίσουμε ότι το 2021 θα είναι η επαναφορά στην κανονικότητα σε όλα τα επίπεδα, και στο τένις με το επόμενο μεγάλο ραντεβού να είναι η Αυστραλιανή swing ενώ το τέλος της σεζόν θα μας βρει σε ένα ολοκαίνουριο ATP Finals στο Τορίνο!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected