Κατηγορίες
Διάφορα

Άδωνις Γεωργιάδης : «Πανηγυρίζουμε επειδή είμαστε 12 φορές καλύτερα από το Βέλγιο. Δύσκολο να ανοίξει η εστίαση τα Χριστούγεννα»

Ο υπουργός Ανάπτυξης επέμεινε ότι η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων δεν είχε εισηγηθεί νωρίτερα μέτρα και μάλιστα έφτασε στο σημείο να πει ότι πανηγυρίζουμε διότι έχουμε 12 φορές λιγότερα θύματα από το Βέλγιο.

«Τι να σας πω… Μας κυβερνά ο ιός». Αυτό είπε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης. Ήταν η απάντησή του στο ερώτημα για το αν θα ανοίξει η εστίαση μέσα στα Χριστούγεννα αλλά και μια παραδοχή πως «κυβερνά ο ιός».

Όπως αναφέρει το protagon.gr, ο υπουργός Ανάπτυξης ήταν απαισιόδοξος ως προς το άνοιγμα της εστίασης μέσα στις γιορτές. «Είναι πολύ πιο δύσκολο, σε σύγκριση με το λιανικό εμπόριο», είπε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» και παραδέχτηκε ότι η κατάσταση με τα στοιχεία της επιδημίας δεν είναι αυτά που περίμενε η κυβέρνηση και σε κάθε περίπτωση περιμένουν το σήμα των ειδικών.

«Επιθυμία μας είναι να ανοίξει η αγορά να ανοίξει έστω και εν μέρη έστω και με κανόνες. Οσο νωρίτερα μπορούμε, θα ανοίξουμε. Να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα για να προετοιμαζόμαστε ψυχολογικά: οι φετινές γιορτές δεν θα μοιάζουν με καμία άλλη εορταστική περίοδο. Ούτε συνωστισμός μπορεί υπάρξει, ούτε μεγάλα τραπεζώματα μπορούν να υπάρξουν, ούτε ρεβεγιον μπορούν να υπάρξουν κλπ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Ο ίδιος είπε ότι η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων δεν είχε εισηγηθεί νωρίτερα lockdown, απαντώντας στο ότι δεν λάβαμε εγκαίρως τα μέτρα και τώρα μετράμε τριψήφιο αριθμό νεκρών κάθε 24ωρο.

Ο κ. Γεωργιάδης ήταν μεν απαισιόδοξος τόνισε πως πανηγυρίζει για τα 120 θύματα ανά εκατομμύριο και εξεμάνη ότι ως χώρα τα πηγαίνουμε πολύ καλύτερα από το Βέλγιο, που έχει 12 φορές περισσότερα θύματα και επιτέθηκε στον δημοσιογράφο Βαγγέλη Παπαδημητρίου που του έκανε την ερώτηση.

«Οταν είμαι 12 φορές καλύτερα από το Βέλγιο το πανηγυρίζω, γιατί σώσαμε ανθρώπους κύριε. Σταματήστε την πτωματολογία όλη την ημέρα! Και εμείς πονάμε. Η Ελλάδα μας τα πηγαίνει καλύτερα! Ολη μέρα γκρίνια και κατηγορίες. Το Βέλγιο, μια από τις προηγμένες χώρες της Ευρώπης, είναι 12 φορές χειρότερα από εμάς. Είμαστε καλύτερα απ’ όλους. Μέσα σε αυτή τη συμφορά. Μαζευτείτε λίγο, εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα πάτε στο τρία, θα πάτε στο μείον 23!».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected