Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Τζορτζ Μπεστ, Φιντέλ Κάστρο και Μαραντόνα έφυγαν από τη ζωή την ίδια μέρα!

Την ίδια ημέρα με το «φίλο του και έμπιστό του», όπως ο ίδιος έγραφε, ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, έφυγε από τη ζώη ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

Η μοίρα παίζει πολλές φορές περίεργα παιχνίδια. Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα πέθανε σήμερα σε ηλικία 60 ετών. Μια μέρα σαν σήμερα το 2016 είχε φύγει από τη ζωή και ο επιστήθιος φίλος του και ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο.

Ο Φιντέλ Κάστρο ήταν λάτρης του ποδοσφαίρου, είχε σε τεράστια εκτίμηση τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, όπως και ο Αργεντινός «Θεός» είχε μεγάλο σεβασμό για τον Κουβανό ηγέτη. Μέσα στα χρόνια οι δύο άνδρες ανέπτυξαν μία ισχυρή φιλία που κράτησε μέχρι και τον θάνατο του πρώτου.

Ο Αργεντινός επισκέφτηκε την Κούβα, για πρώτη φορά το 1987 και από τότε δημιούργησε μία στενή σχέση με τον Κουβανό ηγέτη. Σε αρκετές από τις επισκέψεις του στο νησί, έδωσε πολλές σημαντικές φανέλες στον Κάστρο, όπως αυτή που φορούσε στο ντεμπούτο του με την Ολντ Μπόις ή την εθνική Αργεντινής με τον αριθμό δέκα, φυσικά υπογεγραμμένες. Ο Mαραντόνα ταξίδεψε πολλές φορές στην Κούβα, όπου μάλιστα τον Ιανουάριο του 2000, υποβλήθηκε σε διαδικασία απεξάρτησης, από τον εθισμό του στα ναρκωτικά στη διεθνή κλινική «La Pedrera».

Ίδια μέρα και με τον Τζορτζ Μπεστ!
Ένα ακόμη παιχνίδι της μοίρας που δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο είναι ότι σαν σήμερα το 2005 το παγκόσμιο ποδόσφαιρο θρηνούσε την απώλεια ενός άλλου τεράστιου παίκτη, του βορειοιρλανδού Τζορτζ Μπεστ.

Ο Μπεστ ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς όλων των εποχών, “έφυγε” στα 59 του ως συνέπεια των προβλημάτων που είχε υποστεί από το αλκοόλ.

*με στοιχεία από τα dikaiologitika.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected