Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Εμφάνιση κατώτερη των περιστάσεων για την ΑΕΚ και βαριά ήττα

Τα…μάτια της έβγαλε σήμερα η ΑΕΚ, που απώλεσε μια τεράστια ευκαιρία να κάνει ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Απεναντίας, η ήττα με 3-0 από τη Ζόρια στο ΟΑΚΑ, βγάζει εκτός τροχιάς τον “δικέφαλο” που θέλει πλέον δύο νίκες αλλά και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να πάρει το εισιτήριο για τη συνέχεια του θεσμού.

Για την ομάδα του Μάσιμο Καρέρα δεν πήγε τίποτα καλά σήμερα. Το λάθος του Αθανασιάδη (προτιμήθηκε σήμερα από τον Τσιντώτα), η αποβολή του Σάκχοφ στο 48′ αλλά και το γκολ του Γκρόμοφ πάνω που η ΑΕΚ πίεζε για το γκολ, ήταν τα στοιχεία-κλειδιά της σημερινής αναμέτρησης

Οι παίκτες του Καρέρα έδειξαν από την αρχή τις διαθέσεις τους και με συνεχόμενες στημένες φάσεις προσπάθησαν να απειλήσουν. Μετά από εκτέλεση φάουλ ήρθε και η πρώτη καλή ευκαιρία με τον Λιβάγια, ο οποίος έκανε το σουτ με την μπάλα να βρίσκει λίγο και την εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού.

Ο Κροάτης ήταν σημείο αναφοράς στο παιχνίδι της «Ένωσης», η μπάλα περνούσε συνέχεια από τα πόδια του κι αυτός ουσιαστικά έπαιρνε την τελική απόφαση για την κατάληξη των «κιτρινόμαυρων» επιθέσεων. Δεν υπήρχε άλλωστε και Μάνταλος στο ματς.

Βέβαια, οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει καλά τόσο τον Λιβάγια, όσο και τον παρτενέρ του στην επίθεση, Τάνκοβιτς, με αποτέλεσμα σταδιακά να «παγώσει» τον ρυθμό του αγώνα. Για την ακρίβεια μετά το πρώτο δεκάλεπτο, η εξέλιξη του αγώνα δεν πήγε όπως θα ήθελε η ΑΕΚ, η οποία δεν μπόρεσε και να απειλήσει.

Η Ζόρια, με εξαίρεση ένα σουτ του Τσιγκάνις, δεν μπόρεσε να απειλήσει στο πρώτο ημίχρονο, αλλά με την έναρξη του δεύτερου είχε μια καλή ευκαιρία. Το δυνατό σουτ του Γιουρτσένκο έξω από την περιοχή στο 47′, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Αθανασιάδη. Ένα λεπτά αργότερα, ήρθε μια φάση που άλλαξε τις ισορροπίες, καθώς ο μοναδικός «κιτρινισμένος» παίκτης, ο Σάκχοφ δέχθηκε και δεύτερη για αγκωνιά σε εναέρια μονομαχία.

Η ΑΕΚ αναγκάστηκε να παίξει ουσιαστικά για όλο το δεύτερο μέρος με παίκτη λιγότερα, με τον Καρέρα να αλλάζει το σύστημα του σε… 4-4-1, έχοντας δεξί μπακ στον Σβάρνα, ως εξτρέμ τους Μπακάκη (δεξιά) και Τάνκοβιτς (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης τον Λιβάγια.

Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχασε όλο το πρώτο 45λεπτο, έμεινε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με δέκα παίκτες. Αφού κινδύνευσε στο 47′ με ένα σουτ στην κίνηση από τον Γιουρτσένκο που πέρασε δίπλα από το κάθετο, στο αμέσως επόμενο λεπτό αποβλήθηκε ο Σάκχοφ. Ο Ουκρανός μέσος της Ένωσης, που είχε κίτρινη από το πρώτο μέρος, είδε τη δεύτερη από τον Αγκάγεφ πηγαίνοντας με τον αγκώνα στη διεκδίκηση της μπάλας στο πρόσωπο του Ιβανισένια.

Η πρώτη καλή στιγμή της ΑΕΚ στο παιχνίδι ήρθε στο 52′ με ένα δυνατό σουτ του Τάνκοβιτς έξω από την περιοχή, το οποίο απέκρουσε ο Σεφτσένκο με το ένα χέρι, ωστόσο ένα δεκάλεπτο αργότερα τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους κιτρινόμαυρους. Στο 61′ ο Τσίγκανικς έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Αθανασιάδης βγήκε να απομακρύνει κάνοντας όμως ένα ολέθριο λάθος καθώς η μπάλα στρώθηκε στον Χρόμοφ, ο οποίος από κοντά έκανε το 0-1.

Ο Καρέρα έριξε στο ματς Γαλανόπουλο και Ανσαριφάρντ αντί Μπακάκη και Τάνκοβιτς γυρνώντας τον σχηματισμό με τετράδα στην άμυνα, με τον Σβάρνα δεξί μπακ.

Ο τελευταίος στο 68′ από ένα γέμισμα που δεν είχε καμία τύχη λίγο έλειψε να ισοφαρίσει για την ΑΕΚ καθώς ο Σεφτσένκο δεν υπολόγισε την τροχιά της μπάλας, η οποία βρήκε το οριζόντιο δοκάρι. Επτά λεπτά πιο μετά μπήκε και η… ταφόπλακα για την ΑΕΚ όταν ο Καμπάγεφ στο 75′ ξεμαρκαρίστηκε και από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε με καλοζυγισμένο σουτ την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Στο 84′ ο Λιβάια θα μπορούσε απλά να μειώσει στο σκορ, αλλά το γυριστό του σουτ δεν βρήκε στόχο. Δύο λεπτά αργότερα ο διασυρμός ολοκληρώθηκε για την ΑΕΚ. Ο Γαλανόπουλος έκανε πέναλτι, ο Γιουρτσένκο το εκτέλεσε εύστοχα γράφοντας το τελικό 0-3.

Συνθέσεις

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Αθανασιάδης, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, Σβάρνας (83′ Βασιλαντωνόπουλος), Ινσούα, Μπακάκης (65′ Γαλανόπουλος), Σιμόες (87′ Μαχαίρας), Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ, Τάνκοβιτς (66′ Ανσαριφάρντ), Λιβάια

Ζόρια (Βίκτορ Σκρίπνικ): Σεφτσένκο, Τσίγκανικς, Χάνα, Βέρνιντουμπ, Φαβόροφ, Ιβανισένια, Γιουρτσένκο (88′ Πέροβιτς), Κοτσέρχιν (82′ Λούνοφ), Χρόμοφ (88′ Αλαϊάρ), Καμπάγεφ (88′ Χριν), Γκλάντκι (63′ Ναζαρίνα)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected