Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

ΠΑΟΚ ωραίος στο πρώτο, ΠΑΟΚ μοιραίος στο δεύτερο

Δεν θα μπορούσε να φανταστεί πιο ιδανικό ξεκίνημα στην Ολλανδία ο ΠΑΟΚ, που προηγήθηκε 2-0 στα πρώτα 15 λεπτά, όμως στη συνέχεια δεν είχε το αντίδοτο στην πίεση της Αϊντχόφεν.

H ομάδα της Θεσσαλονίκης φάνηκε να βάζει δύσκολα και να σοκάρει σε μεγάλο βαθμό τη γηπεδούχο ομάδα, παίζοντας επιθετικά από το πρώτο λεπτό. Τα γκολ των Βαρέλα και Τζόλη ήταν αυτά που έδιναν στον ΠΑΟΚ το πρώτο χέρι, όμως η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στη συνέχεια και η μη εύρεση λύσεως στο ασφυκτικό pressing των Ολλανδών, έγειρε την πλάστιγγα προς την πλευρά των αντιπάλων.

Η Γρανάδα, με τη νίκη της κόντρα στην Ομόνοια, πέρασε στη δεύτερη θέση και πλέον ο “δικέφαλος” θέλει δύο νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το παιχνίδι άρχισε κάτι περισσότερο από ιδανικά για τον ΠΑΟΚ που ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 4′. Ο Τζόλης σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα προσέκρουσε στον Βαρέλα και κατέληξε στα δίχτυα της Αϊντχόφεν (0-1).

Και προτού προλάβει να συνέλθει η Αϊντχόφεν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο καθώς ο Δικέφαλος είχε μπει στο γήπεδο με άγριες διαθέσεις. Στο 13′ η μπάλα… χάθηκε έπειτα από τρομερή ενέργεια του Ζίβκοβιτς, εξαιρετική ασίστ του Σβαμπ και ιδανικό τελείωμα του Τζόλη που έγραψε το 0-2.

Γρήγορα όμως η Αϊντχόφεν που έπαιζε το τελευταίο της χαρτί έβγαλε αντίδραση και ανέκτησε τις ελπίδες της σκοράροντας με τον Γκάκπο στο 20′ (1-2). Το παιχνίδι έγινε… ροντέο αλλά το ημίχρονο τελείωσε με τον Δικέφαλο να διατηρεί το προβάδισμα.

Ωστόσο, η Αϊντχόφεν στο δεύτερο ημίχρονο θύμισε τον ΠΑΟΚ του μεταξύ τους αγώνα στην Τούμπα. Οι μεταμορφωμένοι Ολλανδοί μπήκαν στο γήπεδο αποφασισμένοι για να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και πολύ γρήγορα έφτασαν στην ισοφάριση με τον Μαντουάκε στο 51′ (2-2).

Οι παίκτες του Δικεφάλου σάστισαν και… πάγωσαν μετά την ισοφάρισε και το πλήρωσαν καθώς η πιεστική Αϊντχόφεν σκόραρε ξανά έπειτα από δύο λεπτά. Στο 53′ η PSV άλλαξε πολύ γρήγορα την μπάλα και ο εξαιρετικός Μάλεν πλάσαρε εύστοχα για το 3-2 και την ολική ανατροπή.

Συνθέσεις

Αϊντχόφεν: Εμβογκό, Ντάμφρις, Τεζέ, Μποσάλι, Μαξ, Ροσάριο, Σανγκαρέ, Μαντουέκε (78′ Μάουρο Τζούνιορ), Γκακπό, Μάλεν (90+2′ Λεντέσμα), Ζάχαβι (71′ Χέντρικς).

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Κρέσπο (86′ Ουαγκέ), Βαρέλα, Ινγκασον, Τσιγγάρας (69′ Αουγκούστο), Σβαμπ, Ελ Καντουρί (85′ Μπίσεσβαρ), Αντρ. Ζίβκοβιτς, Τζόλης (58′ Μουργκ), Τσόλακ (69′ Σβιντέρσκι).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected