Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Συγκλονιστικές εικόνες στη Νάπολι εις μνήμην του Μαραντόνα, μεγάλι εμφάνιση κόντρα στη Ρόμα για τους “Παρτενοπέι” (vid+βαθμολογία)

Σε μια πολύ φορτισμένη ατμόσφαιρα μετά τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, η Νάπολι ήταν καταιγιστική και αφιέρωσε τη νίκη στον εκλιπόντα πρώην ποδοσφαιριστή της.

Ήταν το λιγότερο που μπορούσε να κάνει. Για τον άνθρωπο που την οδήγησε στις μεγαλύτερες δόξες της ιστορίας της, γι’ αυτόν που την έκανε γνωστή στα πέρατα της γης και σύντομα θα δώσει το όνομά του στο θρυλικό Σαν Πάολο. Η Νάπολι, στο πρώτο της παιχνίδι για τη Serie A μετά το θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, έδωσε μια μοναδική παράσταση κόντρα στη Ρόμα την οποία διέλυσε με 4-0. Σε μια βραδιά εξαιρετικά αφιερωμένη στον Θεό της μπάλας που εδώ και λίγα 24ωρα έφυγε από κοντά μας.

Μετά τα όσα προηγήθηκαν της αναμέτρησης και έδειξαν τη συγκινησιακή φόρτιση στην πόλη, ήρθε η ώρα για το ματς. Η Νάπολι βρήκε το γκολ που ήθελε στο 31ο λεπτό της αναμέτρησης. Με σκόρερ τον αρχηγό της Λορέντζο Ινσίνιε. Ο Ναπολιτάνος άσος από θέση που περισσότερο προσφέρεται για σέντρα, εκτέλεσε απ’ ευθείας ένα φάουλ στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα με εκπληκτικό τρόπο!

Ο Ινσίνιε με το που σκόραρε, έτρεξε να πάρει τη φανέλα του Μαραντόνα και να τη φιλήσει, αφιερώνοντας το τέρμα στη μνήμη του Ντιέγκο!

Με το 1-0 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο πρώτο μέρος, άρχισε το δεύτερο ημίχρονο και η ομάδα του Ιταλικού Νότου πήρε πλέον ξεκάθαρο προβάδισμα στο ντέρμπι λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Ο Φαμπιάν στο 64’ έκανε το 2-0, κάνοντας πιο εύκολη τη ζωή των Ναπολιτάνων.

Οι γηπεδούχοι έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του, με τον Ντρις Μέρτενς να κάνει το 3-0 στο 81’! Μετατρέποντας το ντέρμπι σε παράσταση για ένα ρόλο, στο ματς που έπρεπε να νικηθεί για να αφιερωθεί στη μνήμη του ανθρώπου που έκανε τη Νάπολι κορυφαία ομάδα!

Το… κερασάκι στην τούρτα ήρθε στο 87’, όταν ο Πολιτάνο έκανε το 4-0. Αποτέλεσμα που έκανε όλη τη Νάπολι να κοιτάξει τον ουρανό για να δει αν χαίρεται ο Ντιέγκο…

δείτε βίντεο με τα γκολ ΕΔΩ

Συνθέσεις

Νάπολι (Τζενάρο Γκατούζο): Μέρετ, Ντι Λορέντζο, Μανωλάς, Κουλιμπαλί, Ρούι, Ντέμε (84’ Λομπότκα), Ζιελίνσκι (78’ Ελμάς), Ρουίθ, Λοσάνο (67’ Πολιτάνο), Ινσίνιε, Μέρτενς (83’ Πετάνια)

Ρόμα (Πάουλο Φονσέκα): Μιράντε, Μαντσίνι (38’ Ζέσους), Κριστάντε, Ιμπάνες, Κάρσντορπ, Πελεγκρίνι (79’ Μαγιοράλ), Βερετού (46’ Βιγιάρ), Σπινατσόλα, Πέδρο, Μχιταριάν, Τζέκο (71’ Πέρεθ)

To πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής :

Σάββατο 28/11
Σασουόλο – Ίντερ  0-3
Μπενεβέντο – Γιουβέντους  1-1
Αταλάντα – Βερόνα  0-2

Κυριακή 29/11
Λάτσιο – Ουντινέζε  1-3
Μίλαν – Φιορεντίνα  2-0
Μπολόνια – Κροτόνε  1-0
Κάλιαρι – Σπέτσια  2-2
Νάπολι – Ρόμα  4-0

Δευτέρα 30/11
Τορίνο – Σαμπντόρια (19.30)
Τζένοα – Πάρμα (21.45)

H βαθμολογία

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected