Κατηγορίες
Διάφορα

Νοσοκομείο Δράμας : Χωρίς ρεπό δουλεύουν οι εργαζόμενοι, πόσοι γιατροί εργάζονται συνολικά

Χρήσιμα στοιχεία για το Νοσοκομείο της Δράμας και το πως αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της πανδημίας από το προσωπικό και τη διοίκηση παρέθεσε σε μια σπάνια εμφάνισή της προς τα μέσα ενημέρωσης, το πρωί της Παρασκευής, η Διοικήτρια του Νοσοκομείου της Δράμας κα Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι το Νοσοκομείο της Δράμας μέχρι σήμερα έχει ενισχυθεί με 17 γιατρούς από τα Κέντρα Υγείας, διαφόρων ειδικοτήτων, για να συνδράμουν στη διαλογή των ασθενών τόσο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών covid όσο και στην αρχική διάγνωση των περιστατικών. Επίσης πρόσθεσε ότι, στο Νοσοκομείο Δράμας από την Παρασκευή υπάρχει και μια ακόμη ειδική παθολόγος από το Κ.Υ. Ελευθερούπολης όπως και δυο ειδικοί γιατροί, ένας ορθοπεδικός και ένας γυναικολόγος, ενώ έχουν μετακινηθεί επίσης νοσηλευτές και νοσηλεύτριες από τα Κέντρα Υγείας της περιοχής και παράλληλα έχουν προσληφθεί γιατροί και παραϊατρικό προσωπικό. Συνολικά, στο Νοσοκομείο της Δράμας έχουν γίνει 4500 τεστ pcr σε ασθενείς, 700 σε προσωπικό και 1450 rapid test, σύμφωνα με όσα δήλωσε η κ. Καρατζόγλου.

«Διακομίζουμε περιστατικά όπου υπάρχουν κενές κλίνες νοσηλείας. Δυστυχώς ακόμη και σήμερα και παρά την καραντίνα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Χαρακτηριστικά θα σας πω ότι μόλις την Πέμπτη, είχαμε 30 εισαγωγές. Δυστυχώς έχουμε και ανθρώπινες απώλειες σε συμπολίτες μας και στο προσωπικό» είπε η κα Καρατζόγλου ενώ σε άλλο σημείο δήλωσε ότι την Πέμπτη το Νοσοκομείο απευθύνθηκε για δεύτερη φορά στον Ιατρικό Σύλλογο προκειμένου να διερευνήσει την δυνατότητα σύναψης σύμβασης με καθεστώς απόδειξης παροχής υπηρεσιών, προκειμένου να γίνουν εντάξεις γιατρών στο πρόγραμμα εφημεριών του Νοσοκομείου Δράμας.

Κάθε μέρα αντιμετωπίζουμε δύσκολες συνθήκες, τόνισε η Διοικήτρια και αναφέρθηκε ειδικά ότι την Πέμπτη ήδη διασωληνώθηκαν άλλοι 4 ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύτηκαν στις χειρουργικές κλίνες του Νοσοκομείου Δράμας. Ο ένας έχει μεταφερθεί στον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης ενώ η διακομιδή και των υπολοίπων τριών ασθενών ολοκληρώθηκε τις επόμενες μέρες.

περισσότερα στα Χρονικά Δράμας

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected