Διάφορα

Μαζί ράντζα, ύποπτα και θετικά κρούσματα στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών! Τι απαντά η διοίκηση

Ύποπτα και θετικά κρούσματα Covid-19 νοσηλεύονται μαζί στον ίδιο χώρο στο Νοσοκομείο των Γιαννιτσών, σε αυτόν των πρώην εξωτερικών ιατρείων, ακόμα και σε ράντζα, ενώ σε διαφορετικούς θαλάμους, που βλέπουν, ωστόσο, στον ίδιο διάδρομο, περιθάλπονται ασθενείς με κορονοϊό και άτομα με άλλα νοσήματα.

Μάλιστα, στον χώρο της Παιδιατρικής Κλινικής, όπου μεταφέρθηκαν ασθενείς με ορθοπεδικά προβλήματα, πριν από λίγες μέρες εντοπίστηκαν θετικοί δύο από τους τελευταίους και νοσηλεύονταν δίπλα σε παιδιά.

Στην ασφυκτική κατάσταση που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο των Γιαννιτσών και στις πολύ δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες εργάζεται το υγειονομικό προσωπικό, αναφέρεται, μιλώντας στο ethnos.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πέλλας, Χαράλαμπος Αποστολίδης, ενώ σε αντίστοιχες καταγγελίες προχώρησε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Από την πλευρά του ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, Βαγγέλης Λόγγος, αναφέρει στο ethnos.gr ότι η διαχείριση των περιστατικών στο νοσοκομείο Γιαννιτσών γίνεται με βάση τις εισηγήσεις της επιτροπής λοιμώξεων. Παράλληλα, σημειώνει ότι θα προβεί σε έρευνα, αν ύποπτα και θετικά κρούσματα νοσηλεύονται μαζί, διότι στην περίπτωση αυτή δεν τηρούνται οι εισηγήσεις της επιτροπής λοιμώξεων.

Να σημειωθεί ότι η Πέλλα είναι μία περιοχή της χώρας με πολύ μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και θανάτων αναφορικά με τον πληθυσμό της, ενώ στο Νοσοκομείο των Γιαννιτσών θα βρεθεί την Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected