Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ηττήθηκε στη Γαλλία ο Ολυμπιακός και έμεινε εκτός συνέχειας του Champions League, αλλά κρατά στα χέρια του την τρίτη θέση

Ήττα με ανατροπή για τον Ολυμπιακό στη Μασσαλία, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός διεκδίκησης της δεύτερης θέσης που δίνει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Champions League. Κρατούν την τύχη στα χέρια τους οι “ερυθρόλευκοι” καθώς με νίκη κόντρα στην αδιάφορη Πόρτο, συνεχίζουν στο Europa League.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με γκολ του Καμαρά στο 33′ όμως η Μαρσέιγ με δύο εύστοχα πέναλτι που εκτέλεσε ο Παγιέτ έφερε τούμπα το ματς και τελικά ήταν αυτή που πανηγύρισε τη νίκη.

Στα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά της αναμέτρησης ο ρυθμός ήταν αρκετά χαμηλός, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε από πλευράς Ολυμπιακού, με τον Φορτούνη να βγάζει «γλυκιά» σέντρα προς το κεφάλι του Ελ Αραμπί, όμως η κεφαλιά του τελευταίου σταμάτησε στην «αγκαλία» του Μανταντά. Οι γηπεδούχοι, απείλησαν πρώτη φορά στο 19′ με τον Τοβάν, ενώ στο 30′ είχαν ξανά καλή στιγμή με τον Ροζιέ, που βρέθηκε αφύλακτος στην περιοχή του Ολυμπιακού, χωρίς όμως να καταφέρει να ανησυχήσει τον Ζοζέ Σα. Στο 33′, οι Ερυθρόλευκοι βρήκαν τελικά το πολυπόθητο γκολ, με τον Βρουσάι να πασάρει για τον Καμαρά, ο οποίος με εξαιρετικό σούτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, με ένα πραγματικά θαύμασιο γκολ.

Στο 53ο λεπτό, ο Σισέ ανέτρεψε τον Τοβάν εντός περιοχής και ο Μανθάνο, έπειτα από τη χρήση του VAR σφύριξε πέναλτι για τους Μασσαλούς. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Παγιέ, ο οποίος έστειλε την μπάλα από τη μία και τον Σα από την άλλη, φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα. Στη συνέχεια, ο Ολυμπιακός προσπάθησε να βρεί άμεση απάντηση, χωρίς παρ’όλα αυτά να καταφέρει κάτι το αξιόλογο. Στο 73ο λεπτό, το VAR έδειξε ξανά πέναλτι σε χέρι του Ραφίνια, ο οποίος φαίνεται να είναι εκτός περιοχής, με τον Παγιέ να είναι ξανά εύστοχος από τα έντεκα βήματα και να φέρνει το ματς «τούμπα», γράφοντας το 2-1.

Ο Ολυμπιακός, είχε δύο καλές στιγμές ακόμα στα τελευταία λεπτά με τον Σισέ, όμως το τελικό σκορ δεν άλλαξε ποτέ, με τη Μαρσέιγ να πανηγυρίζει το πολύτιμο τρίποντο και τον Ολυμπιακό να αποχωρεί από το γήπεδο με έντονα παράπονα από τη διαιτησία.

Συνθέσεις

Μαρσέιγ : Ματαντά, Σακάι, Γκονζάλεζ, Καλέτα-Καρ, Αμαβί, Ρονζιέ (85′ Γκουεγιέ), Καμαρά, Τοβίν (90+5′ Ακέ), Κουισάνς (56′ Σανσόν), Παγιέτ, Μπενετέντο (46′ Ζερμέν)

Ολυμπιακός : Σαμ Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Εμβιλά (79′ Μασούρας), Φορτούνης, Καμαρά, Βρουσάι (90+2′ Σουντανί), Ελ Αραμπί

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected