Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Όταν η στήριξη στο ποδόσφαιρο είναι ΕΜΠΡΑΚΤΗ : Η Premier League δίνει 250 εκατ. λίρες στις μικρότερες κατηγορίες!

Η συμφωνία επιτεύχθηκε, οι διοργανώτριες Αρχές τα βρήκαν.

Mε την σημαντική βοήθεια της Πρέμιερ Λιγκ, οι τρεις μικρότερες επαγγελματικές κατηγορίες θα λάβουν 250 εκατομμύρια λίρες ώστε μοιραστούν ανάμεσα στις ομάδες των Τσάμπιονσιπ, LeagueOne και LeagueTwo μετά τον αντίκτυπο που έχει προκαλέσει στο οικονομικό κομμάτι η πανδημία.

Από αυτό το ποσό που συμφωνήθηκε και θα διατεθεί, τα 50 εκατομμύρια θα χρησιμοποιηθούν από τους συλλόγους της τρίτης και της τέταρτης κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου, ενώ, τα 200 εκατομμύρια θα μεταφερθούν στην Τσάμπιονσιπ.

Η Πρέμιερ Λιγκ θα καταβάλει 15 εκατομμύρια ώστε να μπορέσει η EFL να πάρει το δάνειο των 200 εκατομμυρίων λιρών.

Το ποσό που θα μοιραστεί σε κάθε ομάδα θα φτάνει στα 8,33 εκατ.λίρες και θα πρέπει ν’ αποπληρωθεί μέχρι και τον Ιούνιο του 2024.

Όσο για τα 50 εκατ. λίρες των LeagueOne και LeagueTwo, θα μοιραστούν σε δυο κομμάτια. Τα 30 εκατομμύρια θα παραχωρηθούν για τη χασούρα από την μη διάθεση εισιτηρίων, τόσο της περασμένης σεζόν, όσο και της φετινής.

Για τα υπόλοιπα 20 εκατομμύρια οι ομάδες των δυο χαμηλότερων κατηγοριών θα μπορέσουν μέσω αίτησης να λάβουν ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια, με μια επιτροπή από άτομα της Πρέμιερ και της EFL ν’ αποφασίζουν για την παραχώρηση των χρημάτων.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected