Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Μετά την ΑΕΚ, εκτός Europa League και ο κατώτερος των περιστάσεων ΠΑΟΚ

Απόλυτη καταστροφή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που μετά την ΑΕΚ σειρά πήρε και ο ΠΑΟΚ που αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Europa League.

Ο “δικέφαλος” του Βορρά παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και παρά το γεγονός πως ήθελε μόνο τη νίκη κόντρα στην αδιάφορη βαθμολογικά Ομόνοια, δεν κατάφερε να πάρει ούτε την ισοπαλία.

Με τη νίκη της Αϊντχόφεν στην Ισπανία, το ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ σταματά εδώ και πλέον στρέφει την προσοχή του στο πρωτάθλημα.

Από την άλλη πλευρά, η Ομόνοια, παίζοντας χωρίς άγχος, εμφανίστηκε ιδιαίτερα διαβασμένη στο παιχνίδι των φιλοξενούμενων και χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα πήρε την πρώτη της νίκη στη φάση των ομίλων.

Οι γηπεδούχοι έπιασαν στον… ύπνο τον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε ένα νωθρό ξεκίνημα, φτάνοντας μάλιστα και στο γκολ στο 9ο λεπτό. Ο Σενέ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Ζίβκοβιτς έκανε την απόκρουση, με τον Κακουλή να παίρνει το… ριμπάουντ και εύκολα να στέλνει στα δίχτυα τη μπάλα για το 1-0. Οι Κύπριοι συνέχισαν στον ίδιο μοτίβο, με τους «ασπρόμαυρους» να δείχνουν πως τα έχουν… χαμένα.

Ωστόσο, μετά το 20ο λεπτό, οι παίκτες του Δικεφάλου ανέβαζαν σταδιακά ρυθμό, με τον Ζίβκοβιτς να δημιουργεί την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του, κάνοντας ένα σουτ στη γραμμή της περιοχής, το οποίο κατέληξε ελάχιστα άουτ στο 23’. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν την κατοχή και στο 34’ ο Κρέσπο έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, στέλνοντας με κεφαλιά τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι προσπάθειες έπιασαν τόπο στο 38’ με τους παίκτες του Δικεφάλου να… κρύβουν κυριολεκτικά τη μπάλα και τον Τζόλη να ολοκληρώνει με σουτ για το 1-1, σε μία εντυπωσιακή φάση.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία τρομερή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, όταν ο Ελ Καντουρί μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζίβκοβιτς, δεν μπόρεσε μπροστά από το τέρμα να στείλει στα δίχτυα τη μπάλα.

Η απάντηση από πλευράς Ομόνοιας ήρθε τρία λεπτά μετά και ήταν… ηχηρή, όταν ο Σενέ εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος του Κρέσπο, βγήκε τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς ο οποίος έκανε μία τρομερή απόκρουση και στη συνέχεια ο Τζιονής με πολύ δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Ο Δικέφαλος είχε την συντριπτική κατοχή σε όλο το υπόλοιπο ματς, φτάνοντας και το 78%-22%, ωστόσο η Ομόνοια έφτασε στο γκολ στο 84′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκόμες, μετά από σπρώξιμο του Ελ Καντουρί μέσα στην περιοχή.

Συνθέσεις

Ομόνοια: Φαμπιάνο, Λούφτνερ, Χουμποτσάν, Λανγκ, Κούσουλος (59′ Γκόμες), Κίκο (59′ Λέτζιακς), Λοϊζου (85′ Ασάντε), Τζιονής, Γκόμεθ, Κακουλής (21′ Σεχού), Σενέ (59′ Ντούρις).

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς Ζ., Ροντρίγκο, Κρέσπο, Βαρέλα, Ουαγκέ (46′ Γιαννούλης), Τσιγγάρας (79′ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Σβαμπ (46′ Μουργκ), Τζόλης, Ζίβκοβιτς Α., Σφιντέρσκι.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected