Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ο Λιονέλ Μέσι κυνηγά ρεκόρ του Πελέ!

Αφού ξεκουράστηκε ξανά στο Champions League, ο Λιονέλ Μέσι επιστρέφει απόψε (22:00) για να αντιμετωπίσει με την Μπαρτσελόνα εκτός έδρας την Κάντιθ, σε συνάντηση της 12ης αγωνιστικής στην LaLiga.

Είναι μία από τις οκτώ ομάδες που δεν κατάφερε να σκοράρει φορώντας τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, κάτι που ο διάσημος Αργεντινός, έχει πετύχει απέναντι σε 81 άλλους συλλόγους που αντιμετώπισε.

Το κίνητρο του Μέσι απόψε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερία της Βαρκελώνης Mundo Deportivo, δεν είναι να σημειώσει ένα, αλλά δύο γκολ.

Τόσα που θα του επιτρέψουν να ισοφαρίσει ένα από τα μεγάλα ρεκόρ-γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, εκείνο που έφτασε ο Πέλε στα μέσα του περασμένου αιώνα, σημειώνοντας 643 γκολ με τον ίδιο σύλλογο, την Σάντος.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε στις αρχές αυτής της σεζόν όταν ο Μέσι είχε 634 γκολ. Σε αυτά τα 14 πρώτα παιχνίδια, 7 γκολ, τέσσερα από αυτά στο πρωτάθλημα και το τελευταίο εναντίον της Οσασούνα.

Έτσι έχει 641 γκολ σε 743 παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα, ενώ ο Πελέ 643 σε 757 ματς με την Σάντος, ομάδα στην οποία αγωνίστηκε για 18 χρόνια. Ένα ρεκόρ που υπάρχει από τότε που έφυγε από την ομάδα του, το 1974.

*novasports.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected