Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Τον Ιανουάριο το δώρο Χριστουγέννων για εργαζόμενους υπό αναστολή σύμβασης

Εντός Ιανουαρίου πρόκειται να καταβάλλει το υπουργείο Εργασίας το μέρος από το δώρο Χριστουγέννων που αντιστοιχεί στις μέρες που τέθηκαν οι εργαζόμενοι σε αναστολή σύμβασης κατά το μήνα Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, είναι πρακτικά ανέφικτο να δοθεί η συγκεκριμένη παροχή μαζί με το δώρο Χριστουγέννων που πρέπει να καταβάλλουν οι εργοδότες έως τις 21 Δεκεμβρίου. Αιτία είναι το γεγονός ότι πρέπει να υπολογιστούν και οι ημέρες του Δεκεμβρίου, στον προσδιορισμό του μέρους από το δώρο που θα πρέπει να καταβάλλει η Πολιτεία. Άρα θα πρέπει να παρέλθει ο συγκεκριμένος μήνας, ώστε να γίνει ο ακριβής υπολογισμός.

Βέβαια το υπουργείο Εργασίας προσανατολίζεται, την ίδια ημερομηνία, δηλαδή την 21η Δεκεμβρίου, να καταβάλλει το υπόλοιπο, από το μέρος του δώρου που του αναλογεί. Πρόκειται για το χρονικό διάστημα που οι εργαζόμενοι τέθηκαν σε αναστολή, από την 1η Μαΐου, έως και την 30η Νοεμβρίου του 2020. Αν τελικά συμβεί κάτι τέτοιο, τότε θα είναι πολύ μικρό το ποσό που θα περιμένουν οι εργαζόμενοι να λάβουν τον Ιανουάριο. Αν όμως δεν προλάβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, τότε θα μεταφερθεί το σύνολο της καταβολής, για τον πρώτο μήνα του επόμενου έτους.

Όπως αναφέρει το asfalistiko.gr, σε κάθε περίπτωση, έστω και εξ αυτής της δέσμευσης, οι εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι βρίσκονται υπό αναστολή σύμβασης, θα αδικηθούν άλλη μία φορά, καθώς θα υποχρεωθούν να περάσουν τις γιορτινές μέρες, χωρίς να εισπράξουν το σύνολο του δώρου Χριστουγέννων που τους αναλογεί. Έτσι και αλλιώς πάντως, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το μέρος της παροχής αυτής, που αφορά την Πολιτεία, θα χορηγηθεί σε σχέση με την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ και όχι σε σχέση με τον ονομαστικό, τον πραγματικό μισθό. Συνεπώς, θα δοθεί σημαντικά πετσοκομμένο… Υπάρχει πάντως και το ενδεχόμενο, ανάλογα με τις αποφάσεις που θα λάβει η κυβέρνηση, να υπάρξουν εργαζόμενοι οι οποίοι δεν θα τεθούν σε αναστολή τον Δεκέμβριο. Σε αυτή την περίπτωση, στις 21 Δεκεμβρίου θα δοθεί το σύνολο του δώρου που τους αναλογεί, από τον εργοδότη τους και από το Κράτος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected