Κατηγορίες
Διάφορα

Υποτονική και σήμερα η αγορά στη Θεσσαλονίκη, οι επιχειρηματίες ζητούν να μπαίνει στο κατάστημα ο πελάτης

Υποτονική είναι και σήμερα η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της Θεσσαλονίκης, τα οποία είναι ανοιχτά με την μέθοδο του click away, που έκανε πρεμιέρα χθες, Κυριακή. Τα καταστήματα λειτουργούν πλέον με ραντεβού, χωρίς, ωστόσο, να μπαίνει ο πελάτης στο εσωτερικό τους.

Τα λίγα μαγαζιά που υποδέχονται το κοινό για την παραλαβή των προϊόντων τους κατόπιν ραντεβού έχουν τοποθετήσει ταμειακές και αντισηπτικά στην είσοδο. Ελάχιστες είναι οι παραγγελίες που δέχονται, ενώ σίγουρα δεν βοηθάει ο καιρός, που είναι βροχερός.

«Είναι ένα αποτυχημένο μέτρο για αυτό κατά την άποψή μου προδιαγραφόταν η αποτυχία. Το συγκεκριμένα μέτρο αφορούσε μόνο το 15 % της αγοράς και ακόμη αυτό το 15 % δεν το υποστήριξε», αναφέρει στο Thestival.gr, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης.

“Να μπορεί να δοκιμάζει ο πελάτης εντός του καταστήματος κατόπιν ραντεβού”

Τη δυνατότητα να μπορεί ο πελάτης να μπει εντός του καταστήματος και να δοκιμάζει ζητούν οι καταστηματάρχες. Όπως λέει στο Thestival.gr ο αντιπρόεδρος του EΣΘ, Νίκος Ιωάννου «είναι κάτι που συζητιέται από χθες στα επιμελητήρια της Αθήνας».

«Με τον ίδιο τρόπο που πάρθηκε η απόφαση να λειτουργήσει το click away με τα ίδια μέτρα ασφαλείας, με μηνύματα να μπορεί ο πελάτης να πάει στο μαγαζί με ραντεβού. Να μπει να κλείσει ραντεβού και να μπορεί να δοκιμάσει», τονίζει ο κ. Ιωάννου και προσθέτει ότι «δεν είχαμε κρούσματα από τα δικά μας τα μαγαζιά όταν λειτουργούσαν».

Ερωτηθείς για το αν θα αυξηθεί η κίνηση στην αγορά τις επόμενες ημέρες ενόψει εορτών ο ίδιος σημειώνει πως «το μέτρο θα υπολειτουργήσει. Δεν μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα της αγοράς. Είναι μια κατάσταση την οποία περιμέναμε ότι δεν θα λειτουργήσει».

Σχολιάζοντας την φωτογραφία με μία γυναίκα να δοκιμάζει έξω από κατάστημα που κάνει από χθες τον γύρο του διαδικτύου ο ίδιος αναφέρει ότι «αυτή είναι πραγματικότητα. Το ρούχο και το παπούτσι δεν μπορεί να αγοραστεί με αυτό τον τρόπο».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected
P