Κατηγορίες
Αθλήματα

Βόμβα από Φέντερερ : «Aν αυτό είναι το τέλος, είναι απίθανο» (vid)

Ο Ρότζερ Φέντερερ αναδείχθηκε καλύτερος Ελβετός αθλητής όλων των εποχών στα αποψινά Swiss Sports Awards, ωστόσο «πέταξε βόμβα μεγατόνων» όταν παρέλαβε το βραβείο του, αποκλείοντας σχεδόν τελείως την Αυστραλία από τα πλάνα του και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και να μην αγωνιστεί ξανά!

Όπως αναφέρει το tennisnews, λίγη ώρα πριν ξεκινήσουν οι βραβεύσεις για τα Swiss Sports Awards 2020, στις οποίες έλαβε και ο ίδιος μέρος παρότι αγωνίστηκε ελάχιστα το 2020, ο Φέντερερ είχε κάνει ήδη κάποιες ανησυχητικές δηλώσεις, λέγοντας πως δεν είναι ακόμα εκεί που ήθελε και ίσως να μην είναι στο 100% του ούτε όταν ξεκινήσει το Australian Open.

Αργότερα, ο «Βασιλιάς» αναδείχθηκε καλύτερος Ελβετός αθλητής στα τελευταία 70 χρόνια από τη διοργάνωση και σηκώθηκε για να παραλάβει το βραβείο του. Στην ομιλία του, εξήγησε πως ο βασικός του στόχος είναι να παίξει το 2021 και να είναι στην καλύτερή του κατάσταση το καλοκαίρι, ώστε να τα δώσει όλα στο Wimbledon και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφήνοντας ανοιχτό και το ενδεχόμενο του Roland Garros. Τίποτα απ’ όλα αυτά όμως δεν είναι σίγουρο και το άνοιγμα της ομιλίας του ήταν το πλέον ανησυχητικό.

«Ελπίζω να καταφέρω να παίξω το 2021, αλλά αν αυτό είναι το τέλος, είναι απίθανο που τελειώνει μ’ αυτό το βραβείο», είπε χαρακτηριστικά ο Φέντερερ, σε μια δήλωση που έκανε ήδη το γύρο του κόσμου μέσα από τα social media και ανησύχησε αρκετά τους fans του Ελβετού.

Στη συνέχεια, ο Φέντερερ απέκλεισε σχεδόν τελείως το ενδεχόμενο να παίξει στην Αυστραλία τον Φεβρουάριο: «Θα ήθελα να πάω στην Αυστραλία, αλλά μόνο αν το επιτρέψει το γόνατό μου. Δεν θέλω να κάνω το επόμενο βήμα χωρίς να είμαι έτοιμος. Οι επόμενοι 3 μήνες θα είναι κρίσιμοι. Η προτεραιότητα μου είναι να είμαι καλά το καλοκαίρι, για το Wimbledon, τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το US Open. Ίσως πάω και στο Roland Garros.»

error: Protected