Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!

Πρωτοβουλία των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών για το μέλλον των πρωταθλημάτων (του Αργύρη Τσιγγενόπουλου)

Γράφει ο Αργύρης Τσιγγενόπουλος, αρχισυντάκτης sportsup.gr

 

Τη μερίδα του λέοντος κατέχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο ερασιτέχνης αθλητής κι αυτό νομίζω το γνωρίζουμε όλοι.

Το ποδόσφαιρο γυναικών (σε όλες τις κατηγορίες), η Γ Εθνική ανδρών, τα τοπικά πρωταθλήματα των 53 Ενώσεων αλλά και οι Ακαδημίες (τεράστιος ο αριθμός των απασχολούμενων) έχουν βρεθεί στον πάγο λόγω της αναστολής και πλέον η αδημονία για επιστροφή στις δραστηριότητες, έχει μειωθεί στο ελάχιστο.

Ειδικά στις εθνικές κατηγορίες, το πρόβλημα διογκώνεται καθώς και οι “παροικούντες την Ιερουσαλήμ” γνωρίζουν πως οι οικονομικές υποχρεώσεις προς προπονητές και ποδοσφαιριστές είναι σημαντικές, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Μαθαίνω πως χθες Σάββατο υπήρξε μια πρωτοβουλία από ερασιτέχνες αθλητές όλων των ομίλων της Γ Εθνικής, κυρίως αυτών που έχουν παρουσία σε επαγγελματικές κατηγορίες και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα, η οποία έχει κοινοποιηθεί στον ΠΣΑΠ και στον πρόεδρο Γιώργο Μπαντή.

Με αυτή ζητούν το απλό : να τους γνωστοποιηθεί άμεσα μια απόφαση από πλευράς πολιτείας για το αν θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα ή όχι.

Διαβάσαμε πρόσφατα τη δήλωση του προέδρου της ΕΠΣ Δωδεκανήσων και μέλος της ΕΕ της ΕΠΟ, κ. Διακοφώτη πως οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν αρχές Ιανουαρίου και τα πρωταθλήματα 3 με 4 εβδομάδες μετά.

Συμφωνώ και επαυξάνω, αλλά συμφωνούν σ αυτό οι λοιμοξιωλόγοι, οι οποίοι εισηγούνται ακόμη σκληρότερα lockdown; Και τι θα γίνει με τις περιοχές που “κλείνουν” κατά καιρούς; Κι αν υπάρξει τρίτο κύμα; Πολλά τα ερωτήματα…

Χαρακτηριστική είναι η ατάκα έμπειρου ποδοσφαιριστή, ο οποίος αποκάλεσε τους παίκτες “στιβικούς” καθώς αναλώνονται πλέον μόνο σε ατομική προπόνηση, χωρίς να υπάρχει στον ορίζοντα κάποιο σχέδιο ή πλάνο για την επόμενη μέρα, παρά μόνο σκόρπιες δηλώσεις.

Η συμβουλή προς τους ίδιους είναι να απευθυνθούν στην ΕΠΟ και να συντάξουν ένα κοινό αίτημα ώστε να τους κοινοποιηθεί σύντομα μια απόφαση για το μέλλον τους, καθώς ειδικά σε αυτούς που διαμένουν σε άλλες περιοχές και πληρώνουν ενοίκια και υποχρεώσεις (πόσο μάλλον για όσους έχουν οικογένεια), η κατάσταση χειροτερεύει.

Εγώ προσωπικά και το sportsup.gr κατ επέκταση, ασχολήθηκε, ασχολείται και θα ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ζήτημα, ζητώντας από όλους τους εμπλεκομένους να σκεφτούν πως ο αθλητής είναι άνθρωπος, όπως επίσης και το γεγονός πως ο παράγοντας δεν μπορεί πλέον να βάλει ξανά το χέρι στη τσέπη.

Να βρεθεί άμεσα μια φόρμουλα για το τεράστιο φάσμα που λέγεται “ερασιτεχνικός αθλητισμός”, πάντα μέσα στα λογικά πλαίσια και πάντα με γνώμονα τα δεδομένα με τον Covid-19.

Θα επανέλθω…

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected