Γενικά

Επιδόματα ΟΠΕΚΑ : Δεν πληρώνονται πριν τα Χριστούγεννα οι δικαιούχοι αλλά στις 31/12

Θα ήταν το ιδανικό για τους δικαιούχους, να πληρωθούν δηλαδή τα επιδόματα πριν τα Χριστούγεννα ώστε να κάνουν πιο εύκολα τις αγορές ενόψει των εορτών, ωστόσο η πληρωμή θα γίνει μία μέρα πριν το τέλος του χρόνου.

Παρ όλα αυτά, το επίδομα παιδιών Α21 θα πιστωθεί στους δικαιούχους έναν μήνα νωρίτερα, καθώς η προγραμματισμένη πληρωμή ήταν τον Γενάρη του 2021.

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika, η καταβολή των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ γίνεται πλέον σε συγκεκριμένη ημερομηνία, κάθε τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα επομένως δεν μπορεί να γίνει καταβολή των επιδομάτων νωρίτερα λόγω τεχνικών δυσκολιών. Εξάλλου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής της ημερομηνίας καταβολής των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ σημειώνοντας ότι υπάρχουν θέματα διαδικαστικά όπως το πότε καταβάλλεται κάποιο ποσό, ενώ έχει πολύ μεγάλη σημασία και “ποιο είναι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την επόμενη φορά που θα πάρουν οι συμπολίτες μας κάποια χρήματα στα χέρια τους προκειμένου να μπορέσουν να διαχειριστούν καλύτερα το χρονικό διάστημα που θα απομείνει μέχρι την επόμενη φορά που θα έχουν χρήματα στον λογαριασμό τους. Όλα αυτά σταθμίζονται”.

Έτσι στις 31 Δεκεμβρίου ο ΟΠΕΚΑ θα πληρώσει το επίδομα γέννησης, τα Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, το διπλό Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), το Επίδομα Στέγασης, το Στεγαστικής Συνδρομής, το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, η “Σύνταξη Υπερηλίκων του ν. 1296/1982”, το Επίδομα Ομογενών, “Συνεισφορά Δημοσίου του ν. 4605/2019” το επίδομα παιδιού Α21 και το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών 2019 και 2020.

Οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος π. ΚΕΑ θα λάβουν διπλό ποσό επιδόματος. Πρόκειται για 256.562 οικογένειες με συνολικά 482.335 μέλη, που θα είναι οι ωφελούμενοι. Στους συγκεκριμένους θα δοθεί, τον Δεκέμβριο, διπλό το ειδικό επίδομα που λαμβάνουν. Αναφορικά με τα ποσά, για παράδειγμα, νοικοκυριό με ένα άτομο και μηδενικό εισόδημα θα λάβει 400 ευρώ αντί για 200 ευρώ. το επίδομα περικόπτεται στα 100 ευρώ τον μήνα (άρα θα λάβει 200 ευρώ συνολικά τον Δεκέμβριο), αν έχει εισόδημα 600 ευρώ το τελευταίο 6μηνο. Το ζευγάρι χωρίς παιδιά ή μονογονεική οικογένεια με 1 παιδί θα λάβει έως 600 ευρώ ή 440 ευρώ, αν το τελευταίο εξάμηνο, είχε άλλο εισόδημα ύψους, 600 ευρώ. Το ζευγάρι με ανήλικο παιδί θα λάβει έως 700 ευρώ, ενώ ζευγάρι με 2 ανήλικα παιδιά θα λάβει έως 800 ευρώ, ή 486 ευρώ, αν στο τελευταίο εξάμηνο είχε εισόδημα τουλάχιστον 600 ευρώ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected