Διάφορα - Οικονομία

Νομοθετική ρύθμιση αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους €534 σε καλλιτέχνες για τους δύο τελευταίους μήνες του 2020

Με νομοθετική ρύθμιση, προβλέπεται καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους €534 για τον μήνα Νοέμβριο και €534 για τον μήνα Δεκέμβριο σε όσους εγγραφούν στο Μητρώο Καλλιτεχνών, δημιουργών και επαγγελματιών της Τέχνης και του Πολιτισμού, ​ εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις και ολοκληρώσουν τη διαδικασία ως τις 10 Ιανουαρίου 2021.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δικαιούχοι της αποζημίωσης αυτής είναι και όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στο Μητρώο. Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 16.000 εγγεγραμμένοι στο Μητρώο έχουν λάβει αποζημίωση συνολικού ύψους μεγαλύτερου των €17 εκατομμυρίων για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Επισημαίνουμε τις τροποποιήσεις που ήδη έχουν γίνει προς διευκόλυνση όσων επιθυμούν να εγγραφούν:

Έχουν προστεθεί 40 επιπλέον επαγγελματικές ειδικότητες. Έχει προστεθεί η δυνατότητα επιλογής πολλαπλών ειδικοτήτων. Έχει προστεθεί η δυνατότητα τροποποίησης εγγραφής.

Υπενθυμίζεται ότι:

Το Μητρώο δεν απαιτεί την επισύναψη στοιχείων. Αρκείται στις υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων του Πολιτισμού. Η κάθε δήλωση ολοκληρώνεται σε ελάχιστο χρόνο.

Το Μητρώο δεν αποσκοπεί στην εκμετάλλευση ή χρήση των προσωπικών δεδομένων όσων εγγραφούν για οποιοδήποτε άλλο σκοπό, εκτός από την ταυτοποίηση και τον αυτόματο έλεγχο σε περιπτώσεις όπου οι εγγεγραμμένοι έχουν ήδη λάβει ή δεν δικαιούνται αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Το Μητρώο αποτελεί μέρος του πληροφοριακού συστήματος Εργάνη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected