Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Διάφορα

Καθαιρείται ο διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας για έγγραφο συναίνεσης εμβολιασμού

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ζήτησε την παραίτηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείο Καρδίτσας και έδωσε εντολή στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ να διατάξει ΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την Επιτροπή Εμβολιασμού του Νοσοκομείου.

Όπως αναφέρει το news4health, ο Υπουργός Υγείας ζητάει ευθύνες για το έγγραφο που κυκλοφόρησε η διοίκηση του Νοσοκομείου Καρδίτσας και ζητά από τους υγειονομικούς να υπογράψουν ότι γνωρίζουν ότι το εμβόλιο μπορεί να έχει ακόμη και θανατηφόρες παρενέργειες.

To συγκεκριμένο έγγραφο παραβιάζει τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Η ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε, μάλιστα, ότι το έγγραφο μοιράστηκε στο προσωπικό πριν από τον εμβολιασμό τους χαρακτηρίζοντας το ως «μία προσπάθεια τρομοκράτησης των υγειονομικών με αποτέλεσμα να προβληματίζονται εαν θα πρέπει να συμμετάσχουν στον εμβολιασμό».

Γι αυτό το λόγο, ο Υπουργός Υγείας ζήτησε την παραίτηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείο Καρδίτσας και έδωσε εντολή στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ να διατάξει ΕΔΕ.

Το έγγραφο συναίνεσης για το εμβόλιο που κυκλοφόρησε στο Νοσοκομείο της Καρδίτσας:

«Συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορονοϊό, παρόλο που μέχρι τώρα δεν είναι πλήρως γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο ακόμη και οι θανατηφόρες» αναφέρει χαρακτηριστικά το έγγραφο το οποίο μάλιστα δεν ζητά μόνο την υπογραφή του ενδιαφερόμενου, αλλά και δεύτερη υπογραφή από μάρτυρα.

Στη συνέχεια το έγγραφο γράφει σε περίπτωση που κάποιος υγειονομικός δε θέλει να εμβολιαστεί το εξής: «Δε συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορονοϊό για προσωπικούς λόγους και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη ακόμη και αν γνωρίζω τους κινδύνους της νόσου».

εγγραφο

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected