Κατηγορίες
Διάφορα

Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας : “Οι ευθύνες στους γιατρούς για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ”

Στους θεράποντες γιατρούς και όχι στις ελλείψεις σε μονάδες εντατικής θεραπείας, αποδίδει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τους θανάτους ασθενών με CoViD-19, οι οποίοι έχουν σημειωθεί εκτός ΜΕΘ.

Η πολιτική ηγεσία θεωρεί πως – στην κορύφωση της πανδημίας – όλοι οι ασθενείς είχαν πρόσβαση σε ΜΕΘ και πως το κριτήριο εισαγωγής τους δεν ήταν η επάρκεια ή όχι των κρεβατιών, αλλά οι συννοσηρότητες και οι επιλογές που έκαναν οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Το συμπέρασμα προκύπτει από απάντηση του Βασίλη Κοντοζαμάνη σε ερώτηση του Iatronet, στη χθεσινή ενημέρωση για την πορεία της επιδημίας. Ο αναπληρωτής υπουργός δεν αναγνωρίζει πως το σύστημα Υγείας ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις τα όριά του. Διαδηλώνει πως υπάρχει επάρκεια ΜΕΘ και αφήνει να εννοηθεί πως η ευθύνη για το εάν θα εισαχθούν σε αυτές ασθενείς ανήκει τον ιατρικό κόσμο, ο οποίος δίνει ηρωική μάχη, με ανεπαρκή μέσα.

Δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να αξιολογήσει το πώς 80% και πλέον των ασθενών με CoViD-19 αφήνουν την τελευταία τους πνοή – προφανώς λόγω επιδείνωσης της νόσου – και δεν οδηγούνται τουλάχιστον στη ΜΕΘ για πιο συστηματική υποστήριξη, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις…

περισσότερα στο iatronet.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected