Κατηγορίες
Αθλήματα

Μια ακόμη μεγάλη μέρα για τη Μαρία Σάκκαρη (vids)

Ακόμα μια φανταστική εμφάνιση από τη Μαρία Σάκκαρη, που συνεχίζει χωρίς να έχει χαμένο σετ στο δυνατό τουρνουά του Άμπου Ντάμπι την πρώτη εβδομάδα του 2021.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια επιβλήθηκε της Garbine Muguruza με 7-5, 6-4 και “σφράγισε” την είσοδό της στην 8άδα του Abu Dhabi WTA Women’s Tennis Open, εκεί όπου θα συναντήσει είτε την κορυφαία του ταμπλό, Sofia Kenin, είτε τη Yulia Putintseva.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια ήρθε πρώτη αντιμέτωπη με break point και με μια δύσκολη συνθήκη στο 4ο game, όταν βρέθηκε πίσω με 1-2, 15-40. Κατάφερε να υπερασπιστεί το σερβίς της και αυτό άλλαξε τα δεδομένα, καθώς ανέβασε την απόδοσή της μετά απ’ αυτό το game και πήρε τα ηνία του αγώνα μέσα στα επόμενα λεπτά.

Έκανε το πρώτο break της αναμέτρησης με love στο σερβίς της Ισπανίδας στο 7ο game και προηγήθηκε με 4-3, ενώ στο 8ο game επέστρεψε για μια ακόμα φορά από το 15-40 και έφτασε στο 5-3, κερδίζοντας ακόμα ένα κρίσιμο game.

Η Muguruza δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να σβήσει 5 set points στο 9ο game, κρατώντας τελικά το σερβίς της για να μειώσει σε 5-4. Αργότερα έκανε και το break back, ισοφαρίζοντας σε 5-5 και δίνοντας παράταση στο 1ο σετ.

Η Μαρία δεν έχασε την ψυχραιμία της και επέμεινε, συνεχίζοντας να ασκεί πίεση στην αντίπαλή της. Αμέσως ανέκτησε το πάνω χέρι, κάνοντας νέο break για το υπέρ της 6-5, ενώ στο 12ο game, τη 2η φορά που σέρβιρε για την κατάκτηση του σετ, κατάφερε να το κλείσει με 7-5, στο 7ο set point της συνολικά.

Πολύ κλειστό ήταν και το επόμενο σετ, με τη Σάκκαρη όμως να είναι για ακόμα μια φορά η νικήτρια, έχοντας πολύ σημαντική υπεροχή στα πιο κρίσιμα σημεία. Η Ελληνίδα αντιμετώπισε και πάλι πρώτη break points, καταφέρνοντας στο 4ο game να επιστρέψει από το 1-2, 0-40 και να σβήσει συνολικά 5 break points, για να φτάσει στην ισοφάριση.

Έκανε ξανά break στο 7ο game, όπως και στο προηγούμενο σετ, και αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι παραπάνω, καθώς το σερβίς της τη βοήθησε να φτάσει μέχρι την τελική νίκη. Στο 10ο game έσβησε ακόμα 3 break points, για να εκμεταλλευτεί το πρώτο της match point και να διαμορφώσει το 6-4, μετά από 1 ώρα και 52 λεπτά συνολικού αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Σάκκαρη έσβησε και τα 8 break points που αντιμετώπισε στο 2ο σετ, ενώ συνολικά στο παιχνίδι έσβησε τα 12 από τα 13 break points της Muguruza!

Η πρωταθλήτριά μας θα περιμένει τον αγώνα που ακολουθεί στο πρόγραμμα, μεταξύ της Sofia Kenin και της Yulia Putintseva, για να μάθει απέναντι σε ποια παίκτρια θα διεκδικήσει την πρόκριση στα ημιτελικά.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected