Ποδόσφαιρο Κόσμος

Δεν έχει τον…Θεό του ο Γιακουμάκης, πέτυχε τέσσερα γκολ και πέρασε τον Ρονάλντο! (vids)

Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει τον Γιώργο Γιακουμάκη στα ολλανδικά γήπεδα, με τον Έλληνα φορ να οδηγεί τη Φένλο στη νίκη επί της Ντε Χαγκ του Καρέλη με καρέ (1-4) και να ανεβαίνει στην 3η θέση των Ευρωπαίων σκόρερ, αφήνοντας πίσω τον Κριστιάνο Ρονάλντο!

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, ο Γιώργος Γιακουμάκης κάνει «όργια» στην Eredivisie με τη φανέλα της Φένλο και εκτόξευσε τη θέση του ανάμεσα στους κορυφαίους σκόρερ στην Ευρώπη τη φετινή σεζόν.

Πριν από το ματς με τη Ντε Χάαγκ, ο Έλληνας φορ μετρούσε 12 γκολ σε 15 αγωνιστικές (πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα) και βρισκόταν στην 9η θέση πανευρωπαϊκά, έχοντας πετύχει ίδιο αριθμό τερμάτων με τον Κιλιάν Μπαπέ. Απέναντι στην ομάδα του Νίκου Καρέλη, όμως, το… τερμάτισε.

Ο Γιακουμάκης σημείωσε σούπερ καρέ (πέναλτι στο 6’, κεφαλιά στο 58’, άνετο πλασέ στο 68’, πέναλτι στο 86′) και πήρε από το χέρι την ομάδα του σφραγίζοντας το διπλό. Αυτό, όμως, είναι το λιγότερο για τον άλλοτε στράικερ της Ένωσης, ο οποιός σε ατομικό επίπεδο ανέβηκε στα 16 γκολ σε 16 αναμετρήσεις, μπροστά από τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη Serie A και φιγουράρει στην 3η θέση των τοπ-σκόρερ!

Μοναδικοί που βρίσκονται ψηλότερα ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (20) και ο Πολ Ονουάτσου της Γκενκ (19).

Παράλληλα, έγινε μόλις ο 2ος παίκτης στην ιστορία της Φένλο που πετυχαίνει 4 γκολ σε αγώνα πρωταθλήματος, μετά τον Χανς Σλέβεν το 1959!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected