Κατηγορίες
Οικονομία

Από σήμερα πιστώνονται οι αποζημιώσεις ενοικίων για τον Νοέμβριο 2020

Από σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ξεκινάει από το υπουργείο Οικονομικών να πληρώνεται η αποζημίωση από την μείωση ενοικίων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, από σήμερα το ελληνικό Δημόσιο θα πιστώσει τις αποζημιώσεις για το 50% της απώλειας των ενοικίων του Νοεμβρίου, ενώ τον Φεβρουάριο θα καταβληθούν τόσο οι αποζημιώσεις για τα «κουρεμένα» ενοίκια του Δεκεμβρίου αλλά και του Ιανουαρίου 2021.

Όπως αναφέρουν τα dikaiologitika, η αποζημίωση στους ιδιοκτήτες ακινήτων σε μετρητά θα γίνει μετά τη σχετική υπουργική απόφαση που υπέγραψαν Χρήστος Σταϊκούρας, Θεόδωρος Σκυλακάκης και Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Η πληρωμή του 50% των «χαμένων» ενοικίων θα γίνει με βάση τις δηλώσεις Covid που έχουν ήδη υποβάλλει οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τα μισθώματα Νοεμβρίου. Η ΑΑΔΕ έχει ανοίξει παράλληλα την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των δηλώσεων Covid και για τα κουρεμένα ενοίκια του Δεκεμβρίου. Οι ιδιοκτήτες θα αποζημιωθούν για τα μειωμένα ενοίκια του Δεκεμβρίου από τις 15 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η καταβολή του ποσού στους δικαιούχους θα διενεργείται σε δύο κύκλους. Ο πρώτος κύκλος ξεκινά δεκαπέντε ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της «Δήλωσης COVID» και ολοκληρώνεται εντός 30 ημερών από τη λήξη της παραπάνω προθεσμίας. Η κατάθεση της αποζημίωσης θα γίνεται στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει γνωστοποιηθεί από τους φορολογουμένους στην ΑΑΔΕ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected