Κατηγορίες
Διάφορα

Ναύπλιο : Οι εκπληκτικές εικόνες από τη θάλασσα που…βράζει αλλά και το κάτασπρο Παλαμήδι! (photos+vid)

Η κακοκαιρία «Λέανδρος» προκάλεσε στην Αργολίδα το φαινόμενο της «θάλασσας που αχνίζει»

Μεγάλη ήταν η πτώση της θερμοκρασίας που σημειώθηκε στην περιοχή της Αργολίδας την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, με το αίσθημα της παγωνιάς να είναι έντονο.

Η εικόνα που δημιουργήθηκε στον Αργολικό κόλπο νωρίς το πρωί της Δευτέρας με τα χιονισμένα γύρω βουνά ήταν εντυπωσιακή καθώς η θάλασσα άχνιζε, δημιουργώντας την εντύπωση πως «βράζει».

Η μεγάλη διαφορά της εξωτερικής θερμοκρασίας με αυτήν της θάλασσας δημιούργησε το φαινόμενο sea smoke που μοιάζει σαν η θάλασσα να «βράζει» καθώς οι υδρατμοί ψύχονται και παραμένουν στην επιφάνεια του νερού για περισσότερη ώρα.

Η ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας που δημιουργεί το φαινόμενο αυτό έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν και πιθανόν να οφείλεται στο γεγονός πως τα νερά στην περιοχή του Ναυπλίου να είναι πιο ζεστά και το φαινόμενο με τους «ατμούς» πιο έντονο. Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί στις βόρειες θάλασσες και την Αρκτική.

Έτσι ονομάζεται ο ειδικός τύπος ομίχλης οριζόντιας μεταφοράς που ονομάζεται επίσης «ομίχλη ατμού» ή «καπνός Αρκτικής θαλάσσης». Ο θαλάσσιος αυτός καπνός σχηματίζεται όταν πολύ ψυχρός αέρας εισβάλει απότομα πάνω από πολύ θερμότερη θαλάσσια επιφάνεια.

δείτε φωτογραφίες στο argolikeseidhseis.gr

Φωτογραφικό οδοιπορικό στο χιονισμένο Ναύπλιο (βίντεο)

Η χιονόπτωση στο Ναύπλιο έχει σημειωθεί στην ανατολική πλευρά της πόλης όπου είναι και πιο εμφανή τα χιόνια.

Από την ανατολική πλευρά του κάστρου του Παλαμηδίου και μέχρι την Καραθώνα και την Άρια τα χιόνια ειναι αρκετά χωρίς βέβαια να έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων.

Δείτε παρακάτω ένα μικρό φωτογραφικό οδοιπορικό που κάναμε στις χιονισμένες περιοχές του Ναυπλίου.

Φωτογραφικό οδοιπορικό στο χιονισμένο Ναύπλιο