Κατηγορίες
Διάφορα

Πρώτο το Καστελλόριζο στον σχεδιασμό εμβολιασμού των νησιών (vid)

Αναφορά στα 18 νησιά που θα μεταφερθούν τα εμβόλια, έγινε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης. Στις 28 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός σε νησιά άνω των 3.500 κατοίκων και σε πρώτη φάση θα αφορά όσους είναι άνω των 80 ετών.

Όπως αναφέρει το armyvoice, η τρίτη φάση αφορά 19 νησιά με πληθυσμό 1.000 – 3.500 κατοίκους. Εκεί ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει από 10 Φεβρουαρίου.

Σε κάθε περίπτωση η μεταφορά των εμβολίων θα γίνει με αεροπορικά μέσα. Κατ’ εξαίρεση θα υπάρξουν περιπτώσεις μεταφοράς εμβολίων με θαλάσσια μέσα.

Για τα νησιά με λιγότερους από 1.000 κατοίκους η διαδικασία θα ολοκληρωθεί εντός Φεβρουαρίου.

Από 27-30 Ιανουαρίου θα γίνει ο εμβολιασμός στο Καστελλόριζο, το νησί όπου θα γίνει η έναρξη της διαδικασίας.

Δείτε αναλυτικά τις ημερομηνίες και τα νησιά :

Παρά τα μέτρα τα ημερήσια κρούσματα είναι περίπου 500 και οι ηλικίες σε έξαρση είναι 45-54 και 65-74. «Αυτά τα στοιχεία μας προβληματίζουν και δεν θα κουραστούμε να μιλάμε για τα μέτρα προστασίας. Τη μάσκα, τις αποστάσεις, το αντισηπτικό. Στην Ελλάδα έχουμε 5.881 ενεργά κρούσματα», είπε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι την τελευταία εβδομάδα, τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού καταγράφηκαν σε Δυτική Αττική και Βοιωτία.

Κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι έχει καλυφθεί το 59% των κλινών ΜΕΘ στην Αττική και 57% στη Θεσσαλονίκη.

Ο υπ. Υγείας βέβαια αναφέρθηκε και σε επιβράβευση των πολιτών που επέδειξαν ωριμότητα κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων και δεν σημειώθηκε μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

«Είμαστε σε ένα καλό επιδημιολογικά επίπεδο. Όμως μας απασχολεί η μετάλλαξη. Πήραμε μέτρα πιο έγκαιρα και είμαστε σε καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή».

Η τοποθέτηση αυτή προέρχεται από την κυρία Μίνα Γκάγκα, διευθύντρια του νοσοκομείου Σωτηρία, που συμμετείχε στην ενημέρωση. «Το άνοιγμα της κοινωνίας πρέπει να γίνει σιγά – σιγά, με μέτρο. Όλος ο κόσμος τήρησε τα μέτρα και στη διάρκεια των γιορτών. Αξίζει τον κόπο αυτή η συγκράτηση.» Αναφέρθηκε και στο παράδειγμα της Πορτογαλίας που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected