Κατηγορίες
Basket

Ο Άρης ισοφάρισε αμυντικό ρεκόρ οκταετίας

Ο Άρης έβαλε τέλος στο σερί ηττών του με την άνετη επικράτηση επί του Μεσολογγίου που ήρθε ασφαλώς μέσα από την άμυνα.

Οι «κιτρινόμαυροι» κράτησαν τους αντιπάλους τους στους 48 πόντους στην πρώτη αμυντική επίδοση 50- της φετινής Basket League. Η προηγούμενη καλύτερη ήταν εκείνη των 53 πόντων στους οποίους κράτησε ο Παναθηναϊκός τον Ηρακλή στο ματς της 9ης αγωνιστικής. Η χθεσινή αμυντική επίδοση του όμως ξεπερνάει τα όρια του φετινού πρωταθλήματος.

Κρατώντας το Μεσολόγγι στους 48, ο Άρης ισοφάρισε την κορυφαία αμυντική επίδοση του στην τελευταία οκταετία. 48 είχε δεχτεί και από τον Πανιώνιο στο εντός έδρας παιχνίδι του πρωταθλήματος 2017-18 (60-48) ενώ στις δύο σεζόν που μεσολάβησαν καλύτερες επιδόσεις του στο πρώτο μισό του παρκέ ήταν στη σεζόν 2018-19 οι 54 που δέχτηκε από τον Ήφαιστο (65-54) και στην περσινή οι 59 που δέχτηκε από το Περιστέρι (72-59). Για να βρούμε επίδοση καλύτερη της χθεσινής από τον Άρη, θα πρέπει να γυρίσουμε στη σεζόν 2012-13 όταν κράτησε το Περιστέρι στους 46 (70-46).

Το διάστημα στο οποίο η άμυνα του Άρη ήταν πιο αποτελεσματική ήταν το δεύτερο ημίχρονο. Κρατώντας το Μεσολόγγι στους 19 πόντους σε αυτό το διάστημα (εννιά στην τρίτη και 10 στην τέταρτη), «έγραψε» ένα ακόμη αμυντικό ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 23 πόντων που δέχτηκαν το Μεσολόγγι στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Ιωνικό, ο Κολοσσός στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με το Λαύριο και ο Προμηθέας στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού με το Περιστέρι.

Η συνολική παραγωγικότητα των 125 πόντων είναι η δεύτερη μικρότερη της σεζόν, πίσω μόνο από τους 124 που σημειώθηκαν στο παιχνίδι Λάρισα – Λαύριο της 11ης αγωνιστικής.

Κατά τα άλλα…

*Η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη έφτασε σε αυτήν την αμυντική επίδοση παρότι δεν είχε ούτε μία τάπα. Ήταν η δεύτερη μηδενική επίδοση της μετά από εκείνη κόντρα στον Προμηθέα για την 6η αγωνιστική.

*Πριν διαμορφωθεί το τελικό +29, ο Άρης βρέθηκε προηγούμενος ακόμη και με 32 πόντους (74-42) ισοφαρίζοντας τη μεγαλύτερη διαφορά που προέκυψε στη διάρκεια ενός αγώνα στο φετινό πρωτάθλημα. Στο +32 είχε βρεθεί και ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι του με τον Ηρακλή με το 106-74.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Διαμαντής Σλαφτσάκης συμπλήρωσε 200 συμμετοχές στη Basket League στην οποία έκανε ντεμπούτο στην κατηγορία στις 14 Οκτωβρίου 2012 ως παίκτης του ΚΑΟΔ (ΚΑΟΔ-Πανιώνιος 62-64).

*Με την 352η εμφάνιση του στην κατηγορία, ο Δημήτρης Χαριτόπουλος μπήκε στην πρώτη 40άδα των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια πρωταθλήματος από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64). Ξεπέρασε τον Κώστα Χαραλαμπίδη (351) και έφτασε στην 38η θέση τον Χρήστο Χριστοδούλου και τον Αντώνη Φώτση. Στην αντίστοιχη λίστα της Basket League (από το 1992-93), ο φόργουορντ του Άρη μοιράζεται την 23η θέση με τον Φώτση.

*Ο Δημήτρης Φλιώνης είναι πλέον ένατος στη λίστα των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια πρωταθλήματος με τον Άρη στα χρόνια της Basket League. Έφτασε τα 120 και ξεπέρασε τον Δημήτρη Τσαλδάρη που φόρεσε τα κιτρινόμαυρα από το 2006 ως το 2009 και στη σεζόν 2011-12. Ο αρχηγός του Άρη παράλληλα χθες, έφτασε τα 100 λάθη καριέρας.

*Ο Γιάννης Κουζέλογλου ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της νίκης του Άρη. Έχοντας 14 πόντους και 11 ριμπάουντ έφτασε για τέταρτη φορά φέτος στο double-double και είναι πλέον μόνος στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας πίσω από τον Τζέιμς Ουέμπ της Λάρισας που έχει πέντε. Ήταν το πέμπτο συνολικά double-double για τον Άρη που είναι στη δεύτερη θέση της αντίστοιχης λίστας πίσω μόνο από τη Λάρισα Bread Factory που έχει έξι.

Παράλληλα ο φόργουορντ-σέντερ του Άρη με τους 14 πόντους του ξεπέρασε τους 700 σε 127 αγώνες στη Basket League.

*Με τις πέντε ασίστ που μοίρασε στον χθεσινό αγώνα, ο Τζαμάλ Σούλερ έφτασε τις 100 σε 43 εμφανίσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Διπλή αρνητική επίδοση περιόδου από το Μεσολόγγι 

Μία από τις αδυναμίες που εμφάνισε το Μεσολόγγι στην χθεσινή αναμέτρηση ήταν οι βολές. Οι παίκτες του είχαν 8/18 και αυτό το 44,44% αποτελεί νέο αρνητικό ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν το 50% που είχαν η ΑΕΚ και ο Κολοσσός στα εκτός έδρας παιχνίδια τους με το Περιστέρι και τον Παναθηναϊκό αντίστοιχα.

Η ομάδα του Ντίνου Καλαμπάκου σημείωσε 0,63 πόντους ανά κατοχή, επίδοση που συνιστά αρνητικό ρεκόρ περιόδου. Το προηγούμενο ήταν 0,64 που είχε ο Ιωνικός στο εντός έδρας παιχνίδι του με τον Παναθηναϊκό.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Με τους 13 πόντους του ο Τόντρικ Γκότσερ ξεπέρασε τους 700 σε 58 αγώνες στη Basket League.

*Τα 100 ριμπάουντ καριέρας ξεπέρασε στην 68η εμφάνιση του στην κατηγορία ο Γιάννης Χατζηνικόλας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected