Κατηγορίες
Διάφορα

Το Ισραήλ θριαμβολόγησε για τα 2.8 εκατ. εμβόλια αλλά κλείνει τον εναέριο χώρο!

Περίεργες καταστάσεις στο Ισραήλ παρά τις θριαμβολογίες για τον εμβολιασμό περίπου 2,8, εκατ. κατοίκων με το εμβόλιο τεχνολογίας mRNA των Pfizer/BioNTech

Όπως αναφέρει το Pronews, η χώρα απαγόρευσε όλες τις εισερχόμενες και εξερχόμενες πτήσεις, από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη και μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει την εξάπλωση των νέων παραλλαγών του SARS-CoV-2!

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τη διακοπή των πτήσεων και με βάση την πρόταση αυτή, τα αεροσκάφη ξένων εταιρειών δεν θα επιτρέπεται να προσγειώνονται σε ισραηλινά αεροδρόμια μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία λήγει το lockdown που έχει επιβληθεί στη χώρα.

Επιπροσθέτως, η έξοδος από τη χώρα θα επιτρέπεται μόνο για ειδικές περιπτώσεις.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης: «Είμαστε μπροστά από όλον τον κόσμο. Καμία χώρα δεν έχει κάνει αυτό που πρόκειται να κάνουμε. Σφραγίζουμε ερμητικά τη χώρα».

Το ερώτημα είναι αφού «είναι μπροστά από όλον τον κόσμο» γιατί τέθηκε σε απομόνωση η χώρα;

Από τους περιορισμούς θα εξαιρεθούν τα ξένα αεροσκάφη μεταφοράς φορτίων, τα πυροσβεστικά και οι πτήσεις που αφορούν επείγουσες ιατρικές καταστάσεις. Τα μέτρα που θα ισχύσουν για τις ισραηλινές αεροπορικές εταιρείες δεν ανακοινώθηκαν.

Η πρόταση αυτή θα πρέπει τώρα να εγκριθεί και από τις Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Συντάγματος, Νόμου και Δικαιοσύνης της Κνεσέτ.

Το Ισραήλ στις 19 Ιανουαρίου, μετά την εκκίνηση των εμβολιασμών έχει καταφέρει να εμβολιάσει 2.550.000 πολίτες που αντιστοιχούν στο 29,43%, ενώ σήμερα έχει προσεγγιστεί το 33% του πληθυσμού.

Να σημειωθεί πως ο πληθυσμός του Ισραήλ είναι 8.660.000 κάτοικοι.

Παρά τον τεράστιο αριθμό των εμβολίων καθημερινά καταγράφονται περί τα 9.000 κρούσματα ωστόσο οι θάνατοι κυμαίνονται σε σχετικά χαμηλούς αριθμούς σε σχέση με τα κρούσματα (39 το τελευταίο 24ωρο).

Μία εξήγηση που δίνουν οι λοιμωξιολόγοι είναι το γεγονός πως στη χώρα έχουν γίνονται πολλά τεστ που ανιχνεύουν και τους ασυμπωματικούς. Πάντως, οι αρμόδιες υγειονομικές Αρχές του Ισραήλ ευελπιστούν πως μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιάσει το 50% του πληθυσμού και από τα μέσα Φεβρουαρίου θα είναι πλέον ορατά τα αποτελέσματα και στην καταγραφή των κρουσμάτων.

Το ερώτημα είναι γιατί τέθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η χώρα αφού έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα ο εμβολιασμός του πληθυσμού; Υπάρχει κάτι που δεν το γνωρίζουμε ή που δεν ανακοινώνουν;

Τέλη Ιανουαρίου θα έχει εμβολιαστεί σχεδόν το 50% του πληθυσμού και το υπόλοιπο ποσοστό οι ηλικίες κάτω των 18 ετών που δεν κινδυνεύουν είναι περίπου 40%. Άρα γιατί η χώρα τέθηκε σε εμπάγκο;

Την ίδια στιγμή η ίδια κατάσταση σχετικά με την αδυναμία του συγκεκριμένου εμβολίου να αναχαιτίσει άμεσα την πανδημία, επικρατεί τόσο στην Βρετανία όσο και στα Εμιράτα. Στην Βρετανία μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου είχαν εμβολιαστεί 4.510.000 πολίτες και το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί στο 6,65% του πληθυσμού που είναι μία εξαιρετικά καλή επίδοση, αλλά οι νεκροί «καλπάζουν».

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έχει εμβολιαστεί το 19.9% του πληθυσμού και μέσα στην ημέρα (19/1) θα ξεπεράσει το 20%.

Ο πληθυσμός της χώρας είναι 9.890.000 κάτοικοι και έχουν εμβολιαστεί 1.970.000 πολίτες. Όπως και στο Ισραήλ και την Βρετανία έτσι και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού δεν έχει αποτυπωθεί ακόμα στα στατιστικά της πανδημίας καθώς τα νούμερα συνεχίζουν να ανεβαίνουν και να σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Τις τελευταίες ημέρες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταγράφηκαν 3.471 κρούσματα που είναι νέο αρνητικό ρεκόρ αναγκάζοντας τις κυβερνήσεις όλων των επτά Εμιράτων σε αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Μία βάσιμη εκδοχή για την έκρηξη των κρουσμάτων μετά τις 5 Ιανουαρίου είναι το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου για την περίοδο των Χριστουγέννων όπου στις περισσότερες χώρες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων υπήρξε υψηλός αριθμός δυτικών τουριστών.

Εντυπωσιακό μπάσιμο στον χάρτη των εμβολιασμών κάνει η Τουρκία. Αν και καθυστέρησε ένα μήνα να ξεκινήσει τους εμβολιασμούς, σε σχέση με τις 10 Δεκεμβρίου που υπολόγιζαν, σήμερα έφτασαν το 1,2 εκατ. εμβολιασμούς που αντιστοιχούν το 1,3% του πληθυσμού

φωτ. The Associated Press

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected