Κατηγορίες
Αθλήματα

Φιναλίστ η Σακελλαρίδη – δεν ολοκληρώθηκε ο τελικός

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη αγωνίστηκε σήμερα για 14 λεπτά στον δεύτερο τελικό της καριέρας της, πήρε το προβάδισμα με 3-1 στο 1ο σετ, όμως το ματς διακόπηκε οριστικά χωρίς νικήτρια από τον επιδιαιτητή.

Ο τελικός του τουρνουά της προηγούμενης εβδομάδας των 15.000 δολαρίων στο Club MegaSaray της Αττάλειας δεν ολοκληρώθηκε, καθώς μετά από μια πολύ μεγάλη καθυστέρηση λόγω κακοκαιρίας, διακόπηκε μετά από 14 μόλις λεπτά δράσης και τελικά ακυρώθηκε από τον επιδιαιτητή.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο αγώνας ήταν να ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής. Τελικά, μετά από πολλές αναβολές, ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας, όμως μετά από 14 λεπτά διακόπηκε ξανά, με τη βροχή να επανέρχεται. Λίγο μετά ο επιδιαιτητής πήρε την απόφαση να διακόψει οριστικά τον τελικό, χωρίς να υπάρξει νικήτρια. Στο λίγο που παίχτηκε τένις, η Σαπφώ Σακελλαρίδη είχε το προβάδισμα με 3-1, επί της Ρωσίδας Julia Avdeeva. Οι δυο παίκτριες θα πάρουν αμφότερες το έπαθλο και τους βαθμούς της 2ης θέσης.

Η Σακελλαρίδη, η οποία είναι 17 ετών, έκανε ένα φανταστικό τουρνουά, που ολοκληρώθηκε κάπως άδοξα, αφού ήταν πολύ κοντά στον πρώτο της επαγγελματικό τίτλο και έδειχνε ικανή να τα καταφέρει, ούσα στην καλύτερή της αγωνιστική φόρμα.

Είχε ξεκινήσει μάλιστα από τα προκριματικά το συγκεκριμένο τουρνουά, για 1η φορά μετά από 4 συνεχόμενες απευθείας εισόδους στο κυρίως ταμπλό. Κέρδισε τις Γερμανίδες Chantal Sauvant (6-2, 6-4) και Anja Wildgruber (6-2, 6-3) χωρίς να απωλέσει σετ, για να εξασφαλίσει ακόμα μια παρουσία σε κυρίως ταμπλό διοργάνωσης 15.000 δολαρίων.

Στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό κέρδισε άνετα την Ισραηλινή Nicole Khirin με 6-3, 6-1, ενώ στον 2ο γύρο έκανε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, για να επιβληθεί της Βραζιλιάνας Gabriela Ce, No.1 στο ταμπλό και Νο.241 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, με 6-1, 6-4. Στα προημιτελικά ανέτρεψε το 2-6, 2-5, 30-40 και κέρδισε την Ιταλίδα Nuria Brancaccio με 2-6, 7-5, 6-4, ενώ στα ημιτελικά συνέτριψε την Τσέχα Aneta Laboutkova με 6-0, 6-2.

Δυστυχώς, παρότι έκανε καλό ξεκίνημα και στον τελικό, θα αρκεστεί στην παρουσία στον τελικό και θα χρειαστεί να προκριθεί ξανά σε έναν τελικό για να διεκδικήσει τον 1ο της επαγγελματικό τίτλο.

Το τουρνουά αυτής της εβδομάδας της Αττάλειας αναμένεται να ξεκινήσει αύριο, αν το επιτρέψει ο πολύ βροχερός τα τελευταία 24ωρα καιρός. H Σακελλαρίδη θα αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο την 18χρονη Τουρκάλα Zeynep Sonmez, Νο.587 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected