Κατηγορίες
Basket

Αποκλείστηκε από το BCL το Περιστέρι

Η φετινή ευρωπαϊκή παρουσία του Περιστερίου ολοκληρώθηκε στη Λετονία.

Οι «κυανοκίτρινοι» ηττήθηκαν με 60-57 από τη Ρίγα για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Basketball Champions League και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Το Περιστέρι χρειαζόταν νίκη με διαφορά τεσσάρων πόντων για να πάρει την πρόκριση, κατάφερε να επιστρέψει από το -18 ωστόσο εκεί που φαινόταν πως η αναμέτρηση θα οδηγηθεί στην παράταση, ένα τρίποντο του Ζόρικς στα 1,4” για το τέλος, ουσιαστικά έβαλε τέλος στην αναμέτρηση. Η ελληνική ομάδα είχε μια τελευταία κατοχή αλλά το σουτ του Μπουρούση -κάτω από τη χρονική πίεση- δεν βρήκε στόχο.

Η ελληνική ομάδα είχε πολύ καλή αμυντική παρουσία, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, όμως -πληρώνοντας και τις πολλές απουσίες της- επιθετικά δεν κατάφερε να βρει ρυθμό. Ειδικά από μακρινή απόσταση τελειώνοντας το παιχνίδι με μόλις 5/23 τρίποντα, ενώ είχε ακόμα 18/44 δίποντα.

Ουσιαστικά το Περιστέρι «σπατάλησε» το πρώτο ημίχρονο όταν δεν είχε ρυθμό και στις δύο πλευρές του παρκέ επιτρέποντας στους γηπεδούχους να οικοδομήσουν διψήφιες διαφορές. Μάλιστα στα μέσα της δεύτερης περιόδου η Ρίγα έφτασε ακόμα και στο +18 καθώς προηγήθηκε με 31-13.

Η εικόνα της ομάδας άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Με τον Μπουρούση να αποτελεί σταθερή επιθετική απειλή άρχισε σταδιακά να μειώνει τη διαφορά. Με πέντε πόντους του Σαλούστρου μείωσε ακόμα και στους τρεις πόντους (46-43), αλλά οι γηπεδούχοι είχαν πάντα λύση ώστε να παραμένουν μπροστά στο σκορ.

Στα μέσα της τέταρτης περιόδου ο Καράμπελας με τρίποντο μείωσε σε 50-48. ενώ λίγο αργότερα ο Κρόκετ ισοφάρισε σε 52-52. Στο επόμενο δίλεπτο η Ρίγα απάντησε με σερί 5-0 για να προηγηθεί με 57-52 στο 38′, όμως το Περιστέρι κατάφερε να ισοφαρίσει και πάλι σε 57-57 στα 4” για το τέλος με τον Μπουρούση. Η Ρίγα είχε εξαιρετική επαναφορά της μπάλας από τα πλάγια, με τον Ζόρικς να ξεφεύγει από την άμυνα του Πέτεγουεϊ και να σκοράρει για τρεις από τη γωνία για το 60-57. Στην τελευταία φάση η μπάλα έφτασε στα χέρια του Μπουρούση που όμως δεν πρόλαβε να κάνει κανονικό σουτ με το αποτέλεσμα να παραμένει και τη Ρίγα να προκρίνεται στην επόμενη φάση.

Τα δεκάλεπτα: 22-10, 40-27, 48-43, 60-57.

ΡΙΓΑ (Γκαϊλίτις): Άλμαν 17 (1), Κάιζερ 3 (12 ριμπ.), Μάντσεν 5 (1 τρ., 10 ριμπ.), Σκέλε 10 (1), Ζόρικς 10 (2), Άτε 11 (3), Κοχς, Πινέιρο 4, Βίτολς.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Πεδουλάκης): Μπουρούσης 19 (1), Κρόκετ 8, ΜακΛιν 4 (10 ριμπ.), Πέτεγουεϊ 11 (1), Σαλούστρος 5 (1), Χάροου, Τζόουνς 2, Καράμπελας 8 (2), Βασιλόπουλος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected