Κατηγορίες
Διάφορα

Στο “κόκκινο” Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 τα Σαββατοκύριακα

Πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο Υπουργείο Υγείας η ενημέρωση για τα νέα μέτρα που θα ισχύουν από την επόμενη εβδομάδα.

Τονίστηκε στην αρχή πως τα σχολεία δεν είναι τομείς διασποράς και πως μόνο το 0.29% των συνολικών εν λειτουργία σχολικών τμημάτων, παραμένουν κλειστά λόγω κρουσμάτων Covid-19.

Ωστόσο, ο Νίκος Χαρδαλιάς αναλύοντας τα νέα μέτρα ανακοίνωσε τα εξής :

  • Στις κόκκινες περιοχές παραμένουν Εορδαία, Θήβα, Τανάγρα, Σπάρτη, Ζάκυνθος, Λέσβος, και εντάσσονται από αύριο : ο Δήμος Ρεθύμνου. ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού, ο Δήμος Ανδραβίδας και Δήμος Τεμπών
  • Σαντορίνη, Μύκονος, Χαλκίδα, Πάτρα και Άγιος Νικόλαος Κρήτης μπαίνουν σε καθολικό lockdown καθώς κλείνουν όλα εκτός τα super market, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία.
  • Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική μπαίνουν στις κόκκινες περιοχές και μαζί με την Αττική αποφασίστηκε : αναστολή λειτουργίας των Λυκείων, λιανεμπόριο μόνο με click away, παραμένουν ανοικτά κουρεία, πρακτορεία ΟΠΑΠ. Το Σαββατοκύριακο όμως θα απαγορεύεται η κυκλοφορία μετά τις 18.00, ενώ θα παραμένουν ανοικτά τα καταστήματα όπως στο καθεστώς του καθολικού lockdown.
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected