Κατηγορίες
Αθλήματα

Ξεκίνημα στα ψηλά για την Πόλακ, κακή ημέρα για Στεφανίδη

Η Ελένη Πόλακ εμφανίστηκε ανεπηρέαστη από τον τραυματισμό που αντιμετώπισε στη αρχήν της σεζόν, αλλά και από το γεγονός ότι ταξίδεψε στη Ρουέν δίχως τον προπονητή της, Μανώλη Καραγιάννη και ξεκίνησε με εξαιρετικό τρόπο τη χρονιά.

Η νεαρή αθλήτρια κατέλαβε την τρίτη θέση στο μίτινγκ επί κοντώ στη Ρουέν με άλμα στα 4,62 μ. και ξεκίνησε με θετικό πρόσημο τις εμφανίσεις της στη σεζόν. Η Πόλακ μπήκε στον αγώνα στα 4,33 μ., ύψος που πέρασε με την πρώτη, άφησε στη συνέχεια το 4,43 μ. για να περάσει με την πρώτη τα 4,53 μ. κι έπειτα υπερέβη με τη δεύτερη προσπάθεια τα 4,62 μέτρα.

Στη συνέχεια ο πήχης τοποθετήθηκε στα 4,70 μ., όσο και το απευθείας όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ύψος στο οποίο η αθλήτρια είχε πολύ καλές προσπάθειες. Η Πόλακ θα μπορούσε στον σημερνό αγώνα να έχει υπερβεί το παραπάνω ύψος, το οποίο έχει νικήσει άλλη μια φορά το περασμένο καλοκαίρι. Η 24χρονη δείχνει σε θέση να κυνηγήσει τη χειμερινό σεζόν επιδόσεις πάνω από το απόλυτο ρεκόρ της (4,70 μ.) και να διεκδικήσει ένα καλό πλασάρισμα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν. Η Πόλακ ξεπέρασε σήμερα τα 4,60 μ. για τέταρτη φορά στην καριέρα της, ενώ το 4,62 μ. είναι το τρίτο καλύτερο άλμα της, πίσω από τα ρεκόρ της σε ανοιχτό (4,70 μ.) και κλειστό (4,65 μ.) στίβο.

Στο μίτινγκ επί κοντώ στη Ρουέν συμμετείχε και η Κατερίνα Στεφανίδη, που ωστόσο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ έδειξε να μην είναι σε καλή ημέρα και να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Η Στεφανίδη ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,43 μ., όπου χρειάστηκε δύο προσπάθειες, ενώ στη συνέχεια δεν υπερέβη τα 4,53 μ., ύψος στο οποίο μάλιστα δεν ολοκλήρωσε τα άλματα της κι έτσι έμεινε στην 10η θέση. Η “χρυσή” ολυμπιονίκης στο Ρίο ντε Ζανέιρο στους αγώνες της χειμερινής περιόδου προσπαθεί να ανακτήσει το χαμένο έδαφος από το μεγάλο διάστημα αποχής από την αγωνιστική δράση. Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ έχει προγραμματίσει τον επόμενο αγώνα για την ερχόμενη Τρίτη στη Λιεβέν.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected