Κατηγορίες
Αθλήματα

OKA Βικέλας Βέροιας : «Αγαπητοί γονείς, σας ζητούμε συγγνώμη…»

Ανοιχτή επιστολή από τον ΟΚΑ Βικέλας Βέροιας, με την οποία προχωρά σε μια σειρά από καταγγελίες για τις εγκαταστάσεις στις οποίες γίνονται οι προπονήσεις.

Αναλυτικά :

«Αγαπητοί γονείς των αθλητών μας.

Σας ζητούμε συγγνώμη.

-Συγγνώμη που δεν μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά σας αυτά που ενδεχομένως μπορούν να απολαμβάνουν συναθλητές τους από άλλες πόλεις.

-Συγγνώμη που αναγκάζονται να αλλάζουν τα βρεγμένα και ιδρωμένα ρούχα τους, πρώτα μέσα σε μια πρόχειρα κατασκευασμένη από plexiglass κατασκευή, αργότερα μέσα σε ένα ξύλινο σπιτάκι και τώρα μέσα σε ένα κοντέινερ. Ίσως το να αλλάζεις σε κοινή θέα, είναι προτιμότερο. Το τελευταίο μάλιστα με την συνεισφορά σας.

-Συγγνώμη που αυτές οι κατασκευές είναι η μόνη προστασία που μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά σας, όταν βρέχει.

-Συγγνώμη που μας πρόσφεραν πρόχειρα ρεύμα σε αυτές τις εγκαταστάσεις, ώστε να υπάρχει φως όταν σκοτεινιάζει και να μπορούν να βλέπουν τα παιδιά σας όταν θα θέλουν να αλλάξουν τα βρεγμένα και ιδρωμένα. Οι εποχές του κρυφού σχολειού πέρασαν.

-Συγγνώμη που δεν έχουμε τις απαραίτητες αποθήκες όπως θα έπρεπε να συμβαίνει, για να αποθηκεύσουμε και να προστατέψουμε τον αθλητικό εξοπλισμό, που εμείς αγοράζουμε από τα ελάχιστα μας έσοδα, για να έχουν τα παιδιά σας για πολλά χρόνια τα απαραίτητα, αλλά αναγκαζόμαστε να τα τοποθετούμε σε κλειδωμένα με αλυσίδες και λουκέτα μπαούλα γιατί μας τα κλέβουν.

-Συγγνώμη που κρύψαμε σε μια γωνία ένα τραπέζι, ώστε να αποτρέψουμε όσο μπορούμε αυτούς που «κρυβόντουσαν» σε εκείνη την γωνία και έκαναν την ανάγκη τους. Εκεί όπου καθημερινά τα παιδιά σας έρχονται σε επαφή.

-Συγγνώμη που υπάρχει μια βάση ομπρέλας κρυμμένη σε μια άλλη γωνία, για να προσφέρουμε 2 τετραγωνικά σκιά στα παιδιά σας το καλοκαίρι όταν έχει 35 βαθμούς.

-Συγγνώμη που τα παιδιά σας, αναγκάζονται να τρέχουν για την φυσική τους ανάγκη μέσα σε βατσινιές και χόρτα, αν δεν καταφέρουν να κάνουν υπομονή μετά από 3 ώρες προπόνησης.

Μεγαλύτερο συγγνώμη στα κορίτσια μας.

-Συγγνώμη που χάρη σε λίγους φιλότιμους ανθρώπους, οι οποίοι συνέβαλαν με την χορηγία τους, συμπληρωματικά στα ελάχιστα έσοδα του συλλόγου ώστε εμείς να καταφέρνουμε να πηγαίνουμε τα παιδιά μας σε αγώνες και να καλύπτουμε όλα τους τα έξοδα διαμονής και διατροφής. Η τοποθέτηση (νόμιμων) διαφημιστικών πινακίδων είναι το ελάχιστο ευχαριστώ που μπορούμε να τους πούμε.

Εμείς όπως βλέπετε πρέπει να απολογηθούμε και για τα ελάχιστα. Και στεναχωριόμαστε γιατί κάποιοι θέλουν τα παιδιά σας, να στερηθούν ακόμα και αυτά τα οποία κανένας συναθλητής τους δεν θα ζήλευε. Σε κάποιους μοιάζουν επικίνδυνα, σε κάποιους είναι ντροπή, αλλά σε εμάς αυτά τα τριτοκοσμικά κτίσματα είναι σωτήρια.

Λυπούμαστε όμως πραγματικά, γιατί παρασυρόμενος από τις σειρήνες που τον περιτριγυρίζουν όλα αυτά τα ξεκίνησε ένας χομπίστας γονέας, εις βάρος των δικών σας παιδιών.

Γιατί;; Γιατί επιτέλους μετά από 15 χρόνια, οι υπεύθυνοι, από τις 14 ώρες λειτουργίας του ΔΑΚ Βικέλας, παραχώρησαν 3 ώρες την ημέρα για χρήση του στίβου μόνο για τα παιδιά μας.

Σας ευχαριστούμε που αν και τα παιδιά σας στερούνται ευνοϊκότερων συνθηκών εσείς δεν διστάζετε να τα στέλνετε, εκεί που τους προσφέρονται μερικά μπαούλα, μια ομπρέλα, ένα κοντέινερ και ένα ξύλινο σπιτάκι με λίγο ρεύμα.

Σας ευχαριστούμε που εσείς σαν γονείς, σεβαστήκατε όλα τα παιδιά. Δικά σας και μη.

Εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να συνεχίσουμε να προσφέρουμε το ανθρωπίνως δυνατό σε όλα μας τα παιδιά ώστε να μην στερηθούν ακόμα και αυτά που κάποιοι βάλθηκαν να διαλύσουν.

Γιατί μέσα σε αυτές τις συνθήκες γεννήθηκαν, γεννιούνται και θα συνεχίζουν να γεννιούνται οι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ στίβου της Βέροιας.

Και εμείς , μαζί μας εσάς , θα καμαρώνουμε γι’ αυτά τα παιδιά. Και θα στήσουμε και πάλι πλάτη σε όποιον πάει να βλάψει αυτή την οικογένεια.

Σας ευχαριστούμε.»

Το ΔΣ του ΟΚΑ Βικέλας Βέροιας.

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

error: Protected