Κατηγορίες
Διάφορα

Από τη Λάρισα στη R’lyeh: Ο Άρης Δραγώνης φτιάχνει το The Shore, ένα ελληνικό παιχνίδι τρόμου (photos+vid)

Το trailer του The Shore αρπάζει την προσοχή γρήγορα και με άνεση, ειδικά αν είστε λάτρεις του τρόμου και, ακόμα περισσότερο, της βιβλιογραφίας του Λάβκραφτ.

Βλέπουμε μία παραλία που αναδίδει απόκοσμη «μυρωδιά», με ψυχρά χρώματα να κυριαρχούν και μαύρη, αλλόκοτη άμμο κάτω από τα πόδια μας. Το The Shore είναι ένα λαβκραφτιανό παιχνίδι τρόμου-εξερεύνησης που παίζει σε πρώτο πρόσωπο και περιλαμβάνει γρίφους, μονομαχίες με δαιμονικές παρουσίες, αλλά και τεράστιους, Μεγάλους Παλαιούς. Ο Μέγας Κθούλου δεν κοιμάται πια, η Θάλασσα μας ψιθυρίζει και εμείς ακολουθούμε το κουβάρι του μυστηρίου, με στόχο να βρούμε την κόρη μας στο παράξενο νησί μετά από ένα ναυάγιο.

Φυσικά, είναι πολλά τα παιχνίδια που αντλούν τη θεματολογία τους αλλά και τα άμεσα ερεθίσματά τους από το έργο του Λάβκραφτ. Σε τι διαφέρει το The Shore; Αρχικά, είναι λιγότερες οι φορές που βλέπουμε τόσο άμεση και μεγαλειώδη αποτύπωση των πλασμάτων της βιβλιογραφίας του συγγραφέα, καθώς συνήθως τα διάφορα σενάρια περιλαμβάνουν νύξεις ή αναφορές στους Μεγάλους Παλαιούς ή σε άλλες δημιουργίες της πένας του Λάβκραφτ. Σπάνια έχουμε την ευκαιρία να αντικρίσουμε τον Κθούλου σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια και να τον κοιτάξουμε στα μάτια με δέος. Επίσης, το The Shore γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον όταν μαθαίνουμε πως είναι ένα indie παιχνίδι που αναπτύσσεται από πολύ μικρό αριθμό ανθρώπων. Και, τέλος, πρόκειται για τίτλο του οποίου ο βασικός δημιουργός είναι Έλληνας που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα, στη Λάρισα συγκεκριμένα.

δείτε τη συνέχεια του άρθρου στο vg24.gr

error: Protected