Κατηγορίες
Αθλήματα

Ολυμπιακό όριο για την Πόλακ, φινάλε σεζόν για Στεφανίδη

Τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο “έκλεισε” σήμερα η Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων) με το άλμα στα 4,71 μ. στο επί κοντώ, με την πρώτη μάλιστα προσπάθεια.

Η νεαρή αθλήτρια έκανε πολύ καλό αγώνα και επιβεβαίωσε τη σταθερά ανοδική της πορεία. Η Πόλακ είχε ατομικό ρεκόρ 4,70 μ. από το περασμένο καλοκαίρι στο διασυλλογικό πρωτάθλημα. Η αθλήτρια του Μανώλη Καραγιάννη είναι η τρίτη αθλήτρια φέτος στην Ευρώπη, πίσω από τη Σιντόροβα, που όμως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και την Χόλι Μπράντσο, που έχει κάνει 4,85 μέτρα. Η 24χρονη πλέον δείχνει σε θέση να διεκδικήσει μια καλή παρουσία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τορούν, καθώς φέτος έχει σταθεροποιηθεί σε επιδόσεις πάνω από τα 4,60 μέτρα.

“Νιώθω ανακούφιση, καθώς κατάφερα να πετύχω το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και παράλληλα να επιβεβαιώσω την καλή μου κατάσταση ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του Τορούν. Εκεί θέλω να διεκδικήσω μια καλή παρουσία. Πιστεύω πως πριν τελειώσει η σεζόν θα είμαι σε θέση να πηδήσω ακόμη υψηλότερα. Σήμερα τα 4,81 μ. δεν ήταν όπως θα ήθελα, ωστόσο είναι ένα ύψος που βλέπω πρώτη φορά σε αγώνα. Είχαν προηγηθεί οι δύο αγώνες στη Γαλλία, που ήταν μια καλή εμπειρία”, είπε η Πόλακ που ξεπέρασε για δεύτερη φορά το φράγμα των 4,70 μέτρα. Η Πόλακ ξεκίνησε τον αγώνα της με ένα άκυρο στα 4,35 μ., άφησε τα 4,41 μ., πέρασε με την πρώτη τα 4,51 μ. και στη συνέχεια με τη δεύτερη τα 4,61 μ. και με την πρώτη τα 4,71 μέτρα. Η Πόλακ είδε για πρώτη φορά σήμερα τον πήχη στα 4,81 μ., ύψος που δεν είχε όσο καλά άλματα θα ήθελε, ωστόσο ήταν για εκείνη η αρχή για καλύτερες προσπάθειες στο μέλλον.

Η Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης) ήταν δεύτερη στο σημερινό αγώνα με 4,61 μ. και καλά, αλλά άκυρα άλματα στα 4,71 μέτρα. Η έμπειρη αθλήτρια επέστρεψε φέτος στην αγωνιστική δράση μετά την πολύμηνη απουσία, λόγω του τραυματισμού, αλλά και των επιπτώσεων της πανδημίας, ωστόσο επέλεξε να βάλει πρόωρο φινάλε στη σεζόν. Η “χρυσή” ολυμπιονίκης του 2016 στο επί κοντώ αφού έβαλε στη ζυγαριά όλα τα δεδομένα αποφάσισε να πει “όχι” στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού και να συνεχίσει την προετοιμασία της για τη θερινή σεζόν και συγκεκριμένα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. “Πήραμε την απόφαση να γυρίσουμε στην Αμερική και να συνεχίσουμε την προετοιμασία μας για τους αγώνες του ανοιχτού και να μη συμμετάσχω στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι νωρίς και αυτό μας οδήγησε στο να αποφασίσουμε να σταματήσω τη σεζόν, να ξεκουραστώ, να ξεπεράσω στο απόλυτο έναν τραυματισμό στο δικέφαλο κι έπειτα να ξεκινήσω και πάλι την προετοιμασία μου για τον ανοιχτό. Η χειμερινή σεζόν πήγε καλά, αφού κατάφερα κι έκανα αγώνες με όλη μου τη φόρα και απέκτησε και πάλι τη επαφή με μεγάλα άλματα, μετά την αγωνιστική απραξία του 2020”, είπε η Στεφανίδη.

Την τρίτη θέση στο επί κοντώ κατέλαβε η Αναστασία Ρέτσα (ΑΕ Μεσογείων), που ξεπέρασε τα 4,05 μ. και έκλεισε θέση για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, του Ταλόν. Η νεαρή στη συνέχεια δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 4,15 μ. και να πετύχει απόλυτο ρεκόρ, κάτι που είναι σίγουρο πως θα έχει την ευκαιρία να πετύχει στις διοργανώσεις που ακολουθούν.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected